Un campion și Cupa Mondială

Idoli pe sofa

Idoli pe sofa

05/03/2014 Comments (2) Sport

Fotbal și lege

Nu m-am bucurat niciodată de răul altuia, nu e un motiv de bucurie când un om intră în pușcărie, nici pentru societate și, evident, nici pentru cel în culpă. Cu atât mai puțin când 8 oameni intră pentru ani buni după gratii. Dintre toți, este evident că părerile de rău merg, în special, către Gică Popescu. Nimeni nu îi poate nega performanțele fotbalistice unui om care a făcut fericiți milioane de oameni, alături de colegii săi de la Craiova, Steaua, PSV Eindhoven, Tottenham, Barcelona, Galatasaray și mai ales echipa națională a României. Și în prima fază, mă gândeam că poate merita alt tratament (o pedeapsă cu suspendare), mai ales că a fost singurul care, imediat ce a izbucnit scandalul, a mers la fisc și a plătit taxele și impozitele aferente.

Din păcate, domnule Popescu, alăturându-vă fraților Becali, le-ați girat, indirect, comportamentul. Ce înseamnă comportament la acești domni? Jignit jurnaliști, bruscat cameramani, scuipat moderatori, înjurat în direct la tv, scandaluri la turnee de poker, bășcălie în sala de judecată. Sfidare, aroganță, șmecherie, tupeu. Oameni care au crezut că sunt mai presus de lege, că această lege este doar pentru oamenii de rând, nu și pentru VIP-uri, oameni care de multe ori s-au erijat în lege, considerând că banii le permit să își facă dreptate singuri. Iar din acest motiv, capitalul de imagine pe care vi l-ați câștigat pe teren, s-a pierdut.

Nu s-au rezolvat problemele fotbalului. La federație încă e Mircea Sandu, Mitică Dragomir, o altă “vedetă” de carton, și-a făcut mendrele la Liga Profesionistă de Fotbal ani de zile fără nici o teamă de lege. Candidații la șefia FRF sunt unul mai dubios decât altul, cu dosare penale sau suspiciuni de afaceri necurate. Dar, de ieri, fotbalul românesc este un pic mai curat. Iar justiția a demonstrat că nimeni nu e mai presus de lege.

2 Responses to Fotbal și lege

  1. Petre says:

    Pacat de cariera lui sportiva … dar nu e singurul mare sportiv care are probleme cu justitia.
    Nu e vreo mare cinste dupa ce furi sa te duci si sa platesti impozitul pe furaciune.

  2. Make says:

    @Petre da, sunt de acord, e pacat ca un mare sportiv ca el a intrat in astfel de belele, nu e ca si cand nu avea din ce sa traiasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *