Tort cu muzica mea

dimineața

Dimineața

03/03/2015 Comments (0) Blog

Fotografice

Pe scurt despre câteva proiecte fotografice; aș scrie mai detaliat, dar cunoștințele mele de specialitate poartă numele de “sună un prieten”. Și despre prietenii fotografi care sar în ajutor când ai nevoie e vorba în articolul de față, numit sugestiv Fotografice.

Radu Tudoroiu, zis și my brother from another mother, a trecut de la poezia Photoshop la etapa de cursuri acreditate de Photoshop. Și când spun acreditate, e chiar pe bune, cursurile realizate împreună cu F64 sunt autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări, iar la sfârșit se obține calificarea de fotograf. Cursul e structurat în două module, iar pentru a obține diploma aveți nevoie de amândouă. O nouă serie pentru Modulul 1 începe în data de 6 mai, detalii pe site-ul F64.

fotograficeDragos Asaftei e unul din cei mai muncitori, mai organizați și mai plin de idei tineri pe care îi cunosc, dincolo de talentul incontestabil în ale fotografiei. Plus săritor, l-ați văzut cu siguranță la Mignon, cu camera în mână, trăgând cadru după cadru. Împreună cu Alex (absolvent de geografie, din bătătura mea), ei au pus la cale proiectul Travelers of Bucharest, un proiect care își propune să “fugărească” turiștii străini pe care îi întâlnesc prin București, dar nu fugărit fizic, ci doar cu întrebări, pentru a le afla poveștile și impresiile despre capitala patriei. Așa cum e el, Bucureștiul e măcar aparte pentru mulți străini. Bafta, dragilor, să vă meargă bine proiectul!

Radu Bădoiu a pus la cale, împreună cu fetele de la PRBeta, un workshop de fotografie într-un loc de vis și anume zona Sighișoara – Biertan – Saschiz. Sunt doar 10 locuri disponibile, așa că aruncați un ochi pe site-ul omului, să vedeți dacă vă coafează. Radu e un om cu experiență și aveți ce învăța, fără doar și poate.

Îmi doresc ca fiecare participant sa înțeleagă, la finalul taberei, că aparatul de fotografiat este un instrument și nimic mai mult. Vom face exercitii de exorcizare, sclavii tehnicii se vor elibera și vor învăța să stăpânească, să domine și să folosească fără milă aparatura. Radu Bădoiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *