Madeira

Madeira

România nemaivăzută. Oltenia uitată.

04/03/2016 Comments (0) Turism

Plimbare pe Everest

Pe Costin îl știu de o groază de vreme, din timpul facultății, asta înseamna mai bine de 15 ani. Am jucat fotbal împreună, am mers pe stadion sau am văzut meciuri la terasă, în Grozăvești. O perioadă ne-am rătăcit, dar apoi drumurile noastre s-au întretăiat din nou. E tipul de om care știe să prețuiască fiecare moment al vieții, acum mai mult ca acum 15 ani când l-am cunoscut. Pasiunea lui pentru munte este una la superlativ, dacă îl urmărești pe facebook sau pe site, azi e pe Mont Blanc, mâine conduce un grup în Kilimanjaro sau se pregătește să cucerească Aconcagua. Motiv de unfriend, știu, dar și de serioasă admirație.

Acum, Costin plănuiește să ducă un grup de oameni interesați într-o plimbare pe Everest. OK, nu vă gândiți că veți ajunge la 8848 m, că nu i-aș fi spus plimbare. Everest Base Camp este un trek, o “plimbare” ce nu necesită o pregătire montană specifică, dar este recomandat să aveți o condiție fizică decentă. Astfel, veți avea ocazia să petreceți 24 de ore în tabăra de bază de pe Khumbu Glacier, acolo unde alpiniștii se pregătesc de asaltul final al “acoperișului lumii”. Acest traseu include văi spectaculoase, mănăstiri budhiste (de ex. Tengboche) sau temple hinduse, orașe pitorești precum Namche Bazaar, totul pentru o colecție de amintiri și fotografii de neuitat.

OK, știu, sună bine, să vorbim de costuri. Prețul expediției este 1600 euro + biletul de avion București-Kathmandu (aprox. 700 euro) și include transferuri aeroport-hotel-aeroport, trei nopți de cazare în Kathmandu, full board (mic dejun, prânz, cină) pe perioada trek-ului, cazare în lodge-uri pe perioada trek-ului în camere duble, o noapte de cazare + masă în tabăra de bază de pe Everest, serviciile de ghizi și porteri (1 porter la două persoane), biletele de avion Kathmandu-Lukla-Kathmandu și taxa de acces în Parcul Național Everest. Toate detaliile expediției sunt disponibile la Costin pe site. În plus, dacă vă hotărâți să mergeți, menționați în mesaj și codul Kooperativa – așa veți primi gratuit acces în Mont Blanc Challenge, primul program de dezvoltare personală din România bazat pe alpinismul de altitudine și primul program de pregătire montană susținut de o echipă multidisciplinară, ce include o groază de chestii utile, de la pregătire fizică la consultanță în achiziția echipamentului și în alimentația în regim de efort fizic susținut.

Iar dacă ajungeți să petreceți o seară în Everest Base Camp, musai să bem o bere la întoarcere, să îmi povestiți despre experiența unică de care ați avut parte.

Costin Miu Everest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *