Drumul Cetăților Cetatea Rupea

Drumul Cetăților

Culorile României Ciocănești

Culorile României

20/04/2016 Comments (0) Turism

Gală pentru Arad

Arad

Nu știu dacă acest articol trebuia încadrat la Arad sau nu, dar așa am simțit că trebuie să fie o scurtă poveste despre un eveniment ce promovează un oraș din România. Astfel că vă anunț cu bucurie că luni, 25 aprilie, voi participa la cea de a 2-a ediție a galei Mândru că-s Arădean, ce va avea loc la Teatrul Clasic “Ioan Slavici” din Arad, începând cu ora 19:00.

Iată pe scurt care sunt obiectivele acestui eveniment, organizat de Asociația Mândri că Suntem Arădeni:

Aradul e sunet, e tăcere, e lumină şi întuneric, e muzică şi zgomot, e mişcare şi clişeu. E mărire dar și decădere, e istorie, tradiție și modernitate, inovație și conservatorism. Scopul principal al galei „Mândru ca-s Arădean” este de a promova cultura, istoria, stilul de viaţă şi moştenirea arădeană pe plan local, naţional şi internaţional, contribuind astfel la abordarea durabilă a dezvoltării oraşului Arad şi prin aceasta, la asigurarea unui nivel cât mai ridicat al calităţii vieţii arădene.

Scopul galei este de a reînvăța comunitatea să-și preţuiască, protejeaze şi promoveze tradiţia şi valorile locale. Vom descoperi sau vom redescoperi patrimoniul și moștenirea unui oraș care era de multe ori comparat cu Viena. Vom învăța să ne prețuim istoria pentru a putea să ne construim un viitor; ne vom păstra identitatea și nu vom mai asista nepăsatori la decăderea și prăbușirea micii Viene de pe Mureș. Acest lucru ne definește ca oameni, cetățeni ai unei urbe care nu vrea să își uite trecutul spre a putea avea un viitor.

Pentru mine personal, municipiul Arad a fost o plăcută surpriză în 2013, când am cântat la Zilele Aradului alături de colegii mei. Atât seara, după concert, dar și a doua zi dimineață, ne-am plimbat prin oraș și am descoperit foarte multe schimbări în bine față de 1994 când fusesem acolo ultima oară. Cu ocazia galei sper să am parte de o introducere în ceea ce înseamnă cu adevărat acest oraș, mai ales că organizatorii anunță surprize importante, pe care abia aștept să le descopăr.

Fără a mai lungi vorba, luni ne vedem la Arad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *