Play& Rewind

Play & Rewind

cinematograful generații

Ura între generații

27/05/2015 Comments (0) Blog

Generația de Zece

Olimpici Matematica

Eficiența unui sistem educațional este dată de nivelul mediu al elevilor și absolvenților, dar prestigiul vine întotdeauna de la vârfuri. Universitățile de prestigiu se întrec, printre altele, la numărul de laureați Nobel sau numărul de articole publicate. Cum identifici un viitor laureat Nobel însă? Crește el pe câmp, precum copacul singuratic din mijlocul câmpului? Scrie pe fruntea lui geniu la naștere? Nu prea.

În ciuda numeroaselor disfuncționalități ale sistemului educațional, România a stat întotdeauna bine la performeri în ale învățăturii. Sunt acei copii cu care ne mândrim de fiecare dată când se întorc cu câte un sac de medalii de la olimpiadele și concursurile internaționale de chimie, matematică, fizică sau geografie. Cumva, profesorii aceia prost plătiți încă își fac meseria așa cum trebuie, iar acestor copii nu le lipsește ambiția de a fi cei mai buni. Ei sunt posibilii viitori laureați ai premiului Nobel. Aceasta e partea plină a paharului. La terminarea liceului, majoritatea celor cu performanțe pleacă să studieze în străinătate. Și dacă mă gândesc la ce li se oferă în țară, nici nu îi pot condamna.

40 de olimpici la matematică din clasa a IX-a au fost incluși într-un program intitulat Oferta de nota zece, prin care Orange România oferă fiecărui elev câștigător la Olimpiada de matematică, faza județeană, o sumă de bani obținută prin donațiile strânse de la ofertele Orange Pre Pay. Azi (n.a. miercuri, ora 15), pe site apărea suma de aprox. 52.000 euro, care se va distribui în mod egal celor 40 de elevi. Clienții care aleg oricare din cele 2 opțiuni Star din oferta Orange PrePay contribuie cu 5% din contravaloarea creditului necesar activării acesteia la fondul de premiere pentru olimpici.

Poza de sus e “furată” de la Dragoș, iar dacă sunteți curioși să îi cunoașteți pe fiecare din cei 40 de copii, o puteți face aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *