Festivalul Brazilor

Festivalul Brazilor de Crăciun 2014

Viață de cercetător

18/11/2014 Comments (0) Educatie si Cercetare

Generația fără SIDA

Iar trebuie să vorbesc de educație și despre cum lipsa ei poate avea consecințe extrem de grave. Sau poate faptul că zilnic se nasc 650 de copii cu HIV nu vi se pare suficient de grav. Există însă și vești bun. În 2014, pentru prima dată de la descoperirea virusului, numărul celor tratați a fost mai mare decât numărul persoanelor deja infectate cu virusul HIV. E un pas înainte, dar bătălia e lungă și de durată. Și orice inițiativă care sprijină aceste eforturi e mai mult decât salutară.

Coke RED SIDARăspândește vocea unei generații fără SIDA este o campanie la nivel mondial inițiată de Coca-Cola şi RED (organizația care luptă împotriva transmiterii SIDA, fondată și susținută de Bono și Bobby Shriver) ce vizează lupta împotriva transmiterii HIV pe cale intrauterină. Prin acest program, femeile însărcinate au acces la tratamente speciale ce le ajută pe mame să rămână în viața și pot stopa transmiterea virusului HIV la nou-născut.

Donațiile prin care puteți sprijini această inițiativă se pot face prin platforma OMAZE. Campania este sprijinită de artiști precum Queen (care au oferit piesa de deschidere a campaniei, intitulată Let Me in Your Heart Again, difuzată în premieră odată cu lansarea campaniei) dar și Aloe Blacc, One Republic, Avicii sau Wyclef Jean. Donațiile se pot facec până pe 1 Decembrie, Ziua Internaţională pentru Combatere a SIDA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *