Primul meu meci de polo

Intoarcerea Regelui

26/04/2012 Comments (0) Sport

Golf la Pianu de Jos

Stiu, golful nu e un sport pentru oricine, pentru simplul fapt ca un echipament complet costa circa 2000 de euro. Deci, din start, e clar ca nu e un sport de masa. In plus, nici nu avem vreo traditie in domeniu, eu personal nu cunosc vreun Tiger Woods mioritic. Stiu ca fostul tenismen Dinu Pescariu era pasionat de golf, ca si Viorel Catarama, politicianul liberal.

Ceea ce va povestesc azi insa este inca un eveniment care are loc in judetul Alba, mai precis la Pianu de Jos, si anume Alba Golf Challenge. Prima editie a avut loc in 2005 si a fost printre primele turnee de pe lista Federatiei Romane de Golf. Editia 2012 are loc in perioada 27-29 aprilie si este primul turneu de tip PRO-AM din Romania (jocul se desfasoara pe echipe compue din 1 profesionist si 3 amatori). Exista deja 18 echipe complete inscrise in competitie si peste 70 de jucatori. Detalii despre competitie si regulile ei pe pagina Golf Club Paul Tomita.

Din cate inteleg (nu am ajuns sa vad zona de aproape), peisajul este superb, iar ca edificii de vizitat ar fi Biserica Evanghelica (foto sus – daca ati mai intrat pe blogul meu, stiti ca sunt un mare admirator a unor astfel de edificii), Manastirea Afteia si Biserica de lemn din Pianu de Sus (foto dreapta).

Asadar, daca aveti o atractie pentru acest sport sau doar sunteti curiosi si in zona, puteti da o fuga la Pianu de Jos sa vedeti competitia ce deschide sezonul de golf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *