Rob Moffat

Interviu cu Rob Moffat

golf Drive

O partidă de golf

22/05/2018 Comments (0) Sport

Golf profesionist la Pianu

Golf Pianu 2018

Mă vedeți și vă vedeți jucând golf, ba chiar alături de jucători profesioniști și pe un teren regulamentar, cu 18 cupe, în România? Sună incitant, dar confuz, nu? Nu vă faceți griji, tot așa percep și eu lucrurile. Și totuși acest lucru se întâmplă, la Pianu de Jos, unde Clubul de Golf Paul Tomiță va găzdui turneul PRO-AM Golf for Everyone, organizat de Asociația Golferilor Profesioniști. Și sunt șanse mari de tot să raportez de la fața locului, pentru că am fost invitat să iau parte la acest eveniment.

Peste 100 de jucători din întreaga lume (22 profesioniști și 88 amatori) se vor întrece în baza din Alba ce poartă numele omului care a pus bazele acestui sport elitist în România, Paul Tomiță. Printre aceștia se numără Austin Curtis, jucător cu peste 30 de ani de experiență și coordonatorul unei academii în Marea Britanie, David Foster, un jucător cu peste 100 de turnee la activ și numeroase premii, dar și președintele AGP din România, sau Duncan Muscroft, câștigător în 1980 al British Boys Championship și autor al unei serii de 7 victorii la profesioniști. 

Golful în România a început cu descoperirea la Pianu de Jos, din întâmplare, a unui om, care spunea că a jucat de 8 ori la cupa mondială de golf profesionist. L-am întrebat dacă este o glumă și, invitându-ne în casa lui din satul Pianu de Jos (jud. Alba), ne-am convins că este adevărat, că în fața noastră era o adevărată comoară și că am putea descoperi prin el o lume inaccesibilă până atunci românilor: lumea jucătorilor de golf sau lumea golfului. Viorel Coman, campion al României la golf

Ziua de 8 iunie este dedicată antrenamentelor și formării echipelor (se joacă în flight-uri de 1 profesionist și 4 amatori), iar cea de 9 iunie competiției propriu-zise și festivitatea de premiere. Iar pe 10 iunie va avea loc un meci amical amatori contra profesioniști, dar și o serie de workshopuri susținute de cei din urmă și o competiție dedicată juniorilor.

Sponsor principal al competiției: Alpin57Lux

Parteneri media: Agerpres, Cariere, Centrul De Informare și Promovare Turistică Alba Iulia, Cronica Română, DCNews, Doingbusiness.ro, GolfinRomania.ro, Național TV, National24Plus, NationalFM, Manager Express, New Edition News, Radar de Media, Radio România, Rol.ro, România Liberă, Transilvania Business, Turnul Sfatului, Urbea Mea. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *