Vară Parc nuntă

Vară în aer liber

Vară Parc nuntă

Vară nebună

25/08/2017 Comments (0) Noutati

GreenTea și septembrie

Demult nu m-am mai simțit așa special ca miercuri seară, la GreenTea. Într-o conjunctură ciudată și ciufută, cu multe tâmpenii în jur și chestii “care trebuie”, aveam nevoie de un concert special, de un concert unde să mă bucur și eu, nu doar cei care vin să ne asculte cântecele și glumițele. Până și glumele noi mi-au ieșit, ori se știe că asta nu e un lucru ușor.

Că îmi place la GreenTea se știe deja, merg acolo de mai bine de 8 ani (martie 2009), cânt măcar o dată pe an acolo (de obicei, încheierea anului acolo se face, în săptămâna înainte de Crăciun). Dar de această dată am avut parte de două premiere. Prima din ele – concertul din grădină. Nu că nu mi-ar plăcea de Crăciun, să cânt lângă bradul împodobit. Dar ieri, cu toată grădina verde, cu liniștea din cartier (băieții de vizavi cu manele erau ocupați cu meciul, cred – glumesc, asta era acum 7-8 ani, s-a schimbat și cartierul în timpul care a trecut de atunci), oamenii ascunși la măsuțe cu mici felinare pe masă, eu cu o lumină discretă (mulțumesc, Teddy Tudoroiu, pentru soluția cu led-uri), totul a făcut să avem parte de o atmosferă incredibilă. 

Apoi, credeți sau nu, e prima oară în 8 ani când am urcat la etajele superioare ale ceainăriei, ori saloanele, mai ales cel de la mansardă, arată fabulos. Dacă vreți o aniversare simpatică, cu ceai și prăjituri (macaroons, tort Krantz, biscuiți cu diverse arome), acolo vă recomand să mergeți. Nu în ultimul rând, mi s-a părut foarte interesant că mulți dintre cei care au fost aseară la concert au intrat în magazinul de ceai. Ceea ce e firesc, pentru că are Ciprian o carte întreagă de variante și combinații, de zici că acum îți dai doctoratul în ceaiuri.

Au fost oameni care îmi sunt alături de mai bine de 10 ani – Max, Roxana (cu tot cu Andrei, care mi-a adus o chitară foarte șmecheră, făcută de el), Elena. Datorită lor și a altora ca ei, eu reușesc să rămân artistul care se urcă pe scenă doar pentru a bucura oamenii. Am colegi care sunt dependenți de banii din concerte, îi înțeleg, dar îi compătimesc. Pentru că de multe ori uită să bucure și să se bucure. Și dacă vi se pare că oamenii din față nu simt, vă înșelați și nu e nimic mai grav decât un fan dezamăgit.

Mulțumiri și lui Victor Panfilov care a fost cel care s-a asigurat că ne auzim cum trebuie, dar și lui Cristi că încă mai crede că e ceva de capul folkului meu. Ceainăria GreenTea se găsește pe str. Dr. Burghelea, la nr. 24.

Concerte în septembrie

Pe 1 septembrie ne vedem la Bacău, la Salonul de Folk și Blues, în sala Teatrului George Bacovia. Lui Gil Ioniță îi datorez onoarea de a putea cânta o piesă ca “Jurământ la Putna”. O știu din 1985, probabil de la unul din ultimele concerte ale Cenaclului Flacăra.

Pe 23 septembrie ne vedem la Gura Humorului, în cea de a 2-a zi a Târgului Național de Muzică Folk 2017, organizat de Asociația FAIR. Cum nu am ajuns decât o singură dată în Bucovina, recunosc că abia aștept.

Sunt discuții avansate pentru încă două concerte în septembrie în două orașe în care nu am cântat până acum (cei care sunt abonați la newsletter știu despre ce orașe e vorba). Dacă se materializează, anunț în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, va exista, mai mult ca sigur, un concert în București. Și cu el ne lămurim cât de curând.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *