Robert Glasper

Robert Glasper Experiment – Smells Like Teen Spirit

Berti Barbera

Berti Big Band

05/12/2016 Comments (0) Blog

Gregory Porter – Let it be

Gregory Porter este un bariton ce devine muzician profesionist la 40 de ani, pentru ca trei ani mai târziu să primească un Grammy pentru Best Jazz Vocal cu albumul Liquid spirit. Asta după ce viața sa începuse cu o bursă sportivă, ca jucător de fotbal american, dar viața știe mai bine, așa că o accidentare l-a readus în lumea în care, copil fiind, crescuse – cea a muzicii, cu o escală de chef într-un restaurant din Brooklyn.

PorterDespre domnul Porter vom mai vorbi la momentul potrivit, azi este invitat la rubrica de Transpoziții muzicale cu varianta sa de Let it be, o piesă de emblematică pentru Beatles și de referință pentru muzica universală. Au cântat-o mulți – Joe Cocker, Aretha Franklin au Joan Baez sunt doar câțiva dintre ei, o cântă și subsemnatul ocazional, când atmosfera sau situația o cere. Compus de Paul McCartney pe când nici nu mă născusem (1970), avea să fie ultimul single al legendarei trupe din Liverpool înainte de a se destrăma.

Înainte de a da play piesei, notați doar data și locul primului concert Gregory Porter în România: 24 aprilie 2017, Sala Palatului, București. Audiție plăcută!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *