Patriotism intamplator

Cine bate dis-de-dimineata la portita mea…

24/08/2011 Comments (1) Blog

Hai-hui prin Cluj

Sau, ca subtitlu, “Vacanta prin Cluj“. Decizia de a petrece 3 zile de vacanta prin Cluj-Napoca s-a dovedit a fi inspirata. Pentru ca de cate ori am fost la Cluj, am facut-o cam pe fuga, ba venind de la vreo conferinta si tranzitand orasul, ba la vreun concert si am stat o zi.

Am descoperit un oras care demult nu mai e un oras linistit, ci unul plin de viata, intr-o forfota permanenta (acum na, sa nu credeti ca e haosul din Bucuresti, ar f imposibil – la nivel de 2002, Bucurestiul avea 1,92 milioane, iar Clujul 0.31 milioane – dar fata de prima oara cand am fost eu in Cluj in 1999, diferenta e formidabila).

Daca ajungeti in Cluj, va recomand sa incepeti plimbarea din Piata Unirii, sa beti o cafea la terasele de pe Eroilor sau, daca e seara (asta ca sa nu instig la bautura la ore nepotrivite), o vaza in Le General. Ce e o vaza? O chestie de 1 L – 1.5 L care contine “chestii” (nici eu n-am aflat, desi am stat pana la sfarsitul ei 😀 merci, Bogdan ca m-ai luminat si Flavia Giurgiu pentru ajutor la consum). Nu trebuie sa ratati nici Piata Muzeului sau Casa Matei Corvin, dar nici Gradina Botanica, un loc unde poti merge din interes botanic sau pur si simplu, daca ai vazut-o deja de mai multe ori (cazul meu) sa mergi sa stai pe o banca sa citesti ziarul.

Evident, n-am pierdut ocazia sa beau o…apa plata (sic!:P) cu prietenii Mishu Calian si Andrei Crivat sa mai punem tara la cale in ale muzicii si online-ului.

Daca aveti timp, puteti da o fuga pana la Gilau, sa prestati un pastrav pe malul lacului, la motelul cu acelasi nume.

Noul stadion din Cluj arata magnific. L-am vazut de sus de la Belvedere si il puteti vedea in poza din dreapta. Seamana un pic cu Allianz Arena, dar no, e bine ca se face, Clujul merita un stadion cu adevarat european (desi nici Arena CFR-ului nu arata rau).

Daca am zis de Belvedere si de Gradina Botanica, fiind primul week-end in care erau permise nuntile, cele doua locuri (ca sa nu zic locatie :P) au forfotit de cupluri proaspat casatorite, fiind locuri preferate pentru poze de profil. Sa fie intr-un ceas bun 🙂

Mno, sa nu credeti ca orasul e perfect si de pus la rana. Au si ei gropi, si la Cluj se poarta cartiere rezidentiale cu vile cat casa si drumuri din preistorie, si la Cluj exista prostitutie la vedere si politia trece linistita pe langa si alte romanisme. Dar Cluj-ul poate fi o solutie pentru cateva zile de vacanta. Cum sunt sigur ca si Bucuresti-ul ar fi, daca n-as trai zilnic in el 🙂

O galerie foto din plimbarea prin Cluj gasiti pe pagina mea de facebook.

One Response to Hai-hui prin Cluj

  1. ce fain arata cluj arena :X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *