IRB Nations Cup – Un nou prilej de #rugbytweetmeet

Iker Casillas – portar de superclasa de o vesnicie

22/06/2010 Comments (1) Blog

Handbalul masculin incearca sa tina aproape de cel feminin

Poate ati aflat din presa sau din alte parti ca Romania s-a calificat la Campionatul Mondial de Handbal masculin. Tinand cont ca sportul in Romania este serios afectat de criza, am ajuns sa ne bucuram enorm si de simpla calificare, desi alta data faceam legea in acest sport.

Modul in care au reusit aceasta calificare este insa cu adevarat remarcabil. Adversar in meciul de baraj Rusia, si ea departe de pretentiile si faima de alta data. Dupa ce am pierdut la Bucuresti meciul tur, la 4 goluri diferenta (intr-o Polivalenta mai aproape de o sauna uriasa decat de o arena de jocuri sportive), baietii condusi de Vasile Stanga au reusit sa revina incredibil si sa castige in deplasare la 5 goluri diferenta.

Dar ce mi se pare cel mai interesant este ca, desi a castigat ultima medalie in 1990 (bronz), intr-un clasament all-time pe medalii, Romania se afla inca pe locul 2, cu 4 medalii de aur si 2 de bronz, fiind devansata doar de Suedia (4 de aur, 3 de argint, 3 de bronz), tara ce va gazdui editia 2011 a Campionatelor Mondiale (Clasament realizat de Wikipedia).

Sa speram ca vom reusi intr-o zi sa ne intoarcem in fruntea handbalului international si la masculin (la fete suntem la nivel inalt de ceva ani datorita Oltchimului si finalei jucate de nationala in Rusia in 2006), pentru ca, de multe ori, handbalul este (ca si baschetul sau rugby-ul) mai spectaculos ca fotbalul. Care fotbal la noi e plin de Printzi, Dodei si Blonde siliconate.

P.S. Apropo de handbal masculin, conform GSP,  campioana Romaniei, HCM Constanta, va juca in sezonul 2010-2011 al Ligii Campionilor in Grupa D alaturi de Ciudad Real, Croa?ia Zagreb, Flensburg, Bosnia Sarajevo ?i HC Sankt Petersburg.

One Response to Handbalul masculin incearca sa tina aproape de cel feminin

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Stefan Murgeanu and Mihai Pintilie, Marius Matache. Marius Matache said: Handbalul masculin incearca sa tina aproape de cel feminin – http://bit.ly/cduZ81 […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *