Adrian Berinde

Adrian Berinde

We Will Rock You

We Will Rock You

04/02/2019 Comments (0) Blog

Holograf în turneu

holografHolograf sunt, după părerea mea, cea mai constantă trupă românească a tuturor timpurilor. Deși existența trupei nu a fost lipsită de probleme (modificări ale componenței, problema cu vocea lui Dan Bittman), Holograf a mers înainte, cu un profesionalism demn de studiat la cursurile de industrie muzicală (ceea ce Anca Lupeș cred că a și făcut, invitându-l pe Edi Petroșel la una din seriile de cursuri pe care le organizează). Și e de subliniat un aspect foarte important, pe care unii probabil nu îl știu: între componenții trupei nu există un contract scris, ci un gentlemen’s agreement. 

Da, la un moment dat, trupa a migrat de la hard-rockul anilor ‘80 spre un pop-rock mult mai ușor digerabil de noile generații de public. Spuneți-i adaptare, cei mai tineri nu știu cât de greu au trecut muzicienii români peste perioada anilor ‘90, când, cu un public având acces la muzica de peste hotare, muzica românească nu mai interesa pe nimeni. Holograf a găsit cheia succesului – un hit ca preambul la un album, care mai includea câte un hit. Ți-am dat un inel, Vreau o minune, Să nu-mi iei niciodată dragostea, Și băieții plâng câteodată, Și dragostea mea va fi chiar a ta, Ești așa frumoasă…să mai spun? Mie deja îmi sună a fabrică de hituri.

Holograf au fost printre primele trupe rock românești cu un album unplugged, intitulat 69% Unplugged, cu Marius Bațu și Emil Soumah “implantați” alături de formula de bază. Aș da încă un exemplu de experiență a trupei. La concertul Ca pe vremuri – Compact, Holograf, Iris, conștienți că vor fi prezenți oameni din toate generațiile de fani, au ales un repertoriu foarte rock, ba chiar l-au cooptat pe Nuțu Olteanu (unul din marii chitariști români ai tuturor timpurilor și fost component Holograf). Banii vorbesc, Am bulit-o, Ai o oră să te distrezi, Singur pe drum, dar și variantele originale de la piese precum Umbre pe cer.

Apropo de unplugged, uite un fel de videoreportaj făcut de mine în 2010, la concertul lor de la Cinema Patria în formulă acustică. Făceam videoblogging când nu era la modă, da? Hai, dă un play!

Dar dacă în ultimii ani este o trupă care a produs balade de mers la inimă, atunci Holograf poate candida lejer la acest titlu. Iar perioadă mai bună ca februarie – martie pentru un turneu cu astfel de piese nu există, bărbații mă vor înțelege cel mai bine (14 februarie, 1 martie, 8 martie). Turneul 2019 al trupei Holograf ajunge în Iași (14 februarie, Casa de Cultură a Studenților), Buzău (15 februarie, Sala Maximilian), Timișoara (21 februarie, Filarmonica Banatul), Oradea (23 februarie, Teatrul Regina Maria), Cluj-Napoca (24 Februarie, Casa de Cultură a Studenților), Deva (25 februarie, Centrul Cultural Drăgan Muntean), Galați (28 februarie, Casa de Cultură a Sindicatelor), Constanța (1 martie, Casa de Cultură a Sindicatelor), Ploiești (2 martie, Casa de Cultură a Sindicatelor), București (5 martie, Sala Palatului), Piatra Neamț (7 martie, Cinema Dacia), Brașov (8 martie, Sala Sporturilor Dumitru Popescu Colibași), Craiova (10 martie, Teatrul Național Marin Sorescu).

M-am gândit inițial să fac un concurs pentru voi în care să ofer o invitație la concert, dar m-am gândit că apar tot felul de probleme (sunt mai multe orașe, poate sunteți dintr-un oraș unde nu ajung și tot așa). În plus, îmi place să răsplătesc oamenii care plătesc bilete la concerte, așa că facem altfel. Biletele sunt disponibile în rețeaua IaBilet.ro și dacă folosiți codul MAKE15 primiți o reducere de 15% din prețul biletelor.

Și dacă îmi trimiteți și un whatsapp/mesaj pe facebook când ajungeți la unul din concerte, promit să nu vorbesc urât. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *