webstock 2016 diploma

Webstock 2016

bărbați viața

7 bărbați care mi-au marcat viața

16/09/2016 Comments (0) Blog

Howard Dell

Howard Dell

Umblă vorba prin târg că vremea renascentiștilor a trecut demult, că astăzi se poartă să fii bun pe tarlaua ta, să faci bine ceea ce faci și cu asta basta. Un Leonardo da Vinci, cu pictură și „avioane”, nu se mai naște prea curând.

O prietenă de-a mea are altă teorie, că există un procent mic de oameni care pot face orice, dacă își pun asta în cap. Chiar orice? Pare greu de crezut. Vorbim de un om care a făcut:

  • sport de performanță (bursă de sportiv pentru colegiu, medalie de bronz la CM de bob, participant la JO de iarnă de la Calgary, apoi fotbalist profesionist în liga nord-americană de fotbal american, plus ceva baschet 3*3);
  • actorie (nu ești român dacă nu ai văzut cel puțin un episod din Tânăr și neliniștit, iar el a jucat în vreo 80 de episoade), debutul s-a consumat alături de Halle Berry, dar și alături de Steven Segal;
  • diplomă în economie, McMaster University;
  • consultant pe probleme de pregătire fizică și nutriție pentru sportivi de performanță, cel mai recent exemplu Varvara Lepchenko, jucătoare de tenis profesionist, la US Open 2016;
  • membru în European Society of Cardiology,

și ar mai fi câteva, dar nu am fost capabil să înțeleg ce reprezintă, așa că am renunțat. Și eu care credeam că fac prea multe….

Pe Howard Dell îl urmăresc de ceva vreme, ba chiar am și vorbit “virtual” de vreo două ori, aflând că de mai bine de doi ani s-a mutat în România. L-am descoperit întâmplător acum un an, cu un speech la TEDx absolut fabulos, pe care urmărindu-l am avut senzația că mă uit în oglindă. Nu voi detalia, pentru că e un subiect pe care nu l-am dezbătut niciodată, dar vă asigur că vor fi 18 minute care vă vor demonstra că Howard face parte dintre acei oameni de care vorbea prietena mea: care pot orice își pun în minte. Filmul este mai jos.

Săptămâna trecută am avut ocazia să îl cunosc pe Howard și personal, cu ocazia unei sesiuni de filmări pentru…Vocea României. Stop! Derulează înapoi! Ce treabă are cu muzica? Susține vreun concurent, e consultant pe probleme de pregătire fizică? Nu, actorul, sportivul și trainer-ul Howard Dell a participat la audițiile pentru Vocea României în calitate de simplu concurent. Are și omul o pasiune, ce vreți… De fapt, înclin să cred că omul vrea să facă performanță și în muzică, deși nu sunt sigur ce înseamnă asta. A cântat două minute în fața lui Stevie Wonder, zic eu că asta e o mare performanță.

În lista de mai sus, aceea impresionantă, mai puteți insera o accidentare ce i-a blocat cariera în baschetul profesionist, ceea ce a însemnat o dublă operație la genunchi și 4 ani de fizioterapie, un transplant de ficat și multe alte încercări. Astfel de evenimente îți schimbă total perspectiva asupra vieții – fie prinzi aripi și încerci să schimbi lumea din jurul tău, fie te doboară definitiv, te copleșește și îți colorează viața în nuanțe cenușii.

Știu, veți spune „ce caută nenea la aproape 60 de ani în concurs?”. Există și varianta „îți trebuie un grad ridicat de umilință să te duci la o vârstă respectabilă să lupți, la baionetă, cu puști însetați de glorie”. Pe Howard nu îl bănuiesc că a mers acolo pentru glorie sau pentru bani. Dacă ați urmărit clipul de mai sus, știți că a avut parte de ele din belșug și a experimentat deja momentul în care realizezi că ele contează atât de puțin. Cred că de fapt vrea să se convingă dacă poate face și asta.

Nu e treaba mea să vă spun că Howard Dell e talentat, ce pot să vă spun e că e un artist care te atinge, are feeling. A întors patru scaune de jurați și am văzut patru artiști români importanți cu o cu totul altă atitudine decât cea din show, dar nici asta nu contează. Muzica e despre cei care transmit emoție, iar asta cred că a reușit Howard să facă în concurs. Am stat de vorbă cu el câteva minute chiar înainte să urce pe scenă și am realizat că ce vezi pe TV este valabil și în realitate. Un om puternic, dar plin de empatie, un om care aplică ce predică la TEDx (momentul e acum!) și care se bucură de ceea ce i se întâmplă. A ales-o pe Loredana, cu care se cunoștea pentru că, acum 2 ani, i-a fost antrenor personal.

Howard, sunt încântat să te cunosc, îți țin pumnii în lupta permanentă numită viață. Pentru Vocea României îți urez doar atât: bucură-te de muzică!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *