Esperanza spalding

Esperanza Spalding – Fragile

Pont D'Avignon Provence anul blogosferic 2019

Anul blogosferic 2019

26/12/2019 Comments (2) Blog

I’d rather go blind

Aș putea să văd de zeci de ori Cadillac Records, un musical despre Chess Records și viața unora din artiștii săi, precum Muddy Waters, Chuck Berry sau Etta James. Ascultând într-o după amiază piese de pe contul de youtube al lui Keb Mo, un artist pe care vi-l recomand cu toată încrederea, am descoperit un cover dupa Etta James realizat împreună cu Alicia Michilli. Pe exact aceeași piesă din film, I’d rather go blind. Astfel că ideea unui nou episod din seria Transpoziții muzicale a apărut instantaneu. Cu două variante ale piesei.

Piesa a fost scrisă de Ellington Jordan, iar Etta James a ascultat primele măsuri din piesă cu ocazia unei vizite făcute lui Jordan în închisoarea unde acesta era închis (sursa). Cei doi au terminat piesa împreună, iar Etta James l-a înregistrat pentru prima dată în 1968. Alte versiuni ale piesei au fost înregistrate de Rod Stewart, B.B. King, Sydney Youngblood, Paul Weller (care mie îmi place de mor pentru That’s Entertainment), Beth Hart și, evident, Beyonce, care o joacă pe Etta James în Cadillac Records. Care e și prima propunere.

Alicia Michilli este originară din Detroit, “casa” faimoasei case de discuri Motown. Recent, i s-a alăturat lui Keb Mo în Nashville, semnând cu producătorul acestuia, Kind of Blue. Primul ei EP, intitulat Letters From The Edge, a apărut în noiembrie 2018. Iat-o cântând I’d rather go blind live alături de Keb Mo.

2 Responses to I’d rather go blind

 1. Alina says:

  Unul din filmele mele preferate, iar piesa asta suna de fiecare data altfel …superb!

 2. Adrian A. Olteam says:

  Frumos de tot! Si interesant.

  Am ajuns târziu aici, și de-o juma’ de zi tot butonez ascultând piesele amintite. Descopăr astfel artiști de care nu auzisem, dar care-s in “spectrul” meu.
  Tare mulțam pentru asta.

  … și pentru că-mi place ideea, vin si eu cu două propuneri, de pe la noi:

  “Lumea visează” – Unu’

  Original:
  https://youtu.be/WW0Gv-IzsEM

  Versiune:
  https://youtu.be/4ZgkoTAhNnc

  ————————————————–

  “Deja vu”- Grasu XXL

  Original:
  https://youtu.be/GfAe08Rjx6Y

  Versiune:
  https://youtu.be/pJlL-Rqb8E0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *