Piesa noua, de iarna

Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita

15/03/2011 Comments (0) Noutati

Incepe Festivalul One World Romania

Miercuri incepe la Bucuresti editia a 4-a a Festivalului One World Romania, ce are loc in perioada 16-21 martie la Cinema Eforie, Union, Corso, Centrul Ceh, plus Noul Cinematograf al Regizorului Roman. Pentru cei ce nu au auzit de acest eveniment, este un Festival de Film Documentar dedicat Drepturilor Omului.

Deschiderea are loc miercuri la cinema Scala de la 19.00, unde puteti vedea un scurtmetraj, trailerele documentarelor, plus un concert Shukar Collective. La acest eveniment intrarea e libera.

De joi, 17 martie, incep proiectiile cinematografice, care includ 36 de filme din 25 de tari, impartite in 6 sectiuni (aveti linkuri directe catre site-ul festivalului), plus una de proiectii speciale:

Ce ai face pentru bani?Orase in crizaViolenta ca acasaIntoleranta noastra cea de toate zileleCum se (re)scrie istoriaEroi fara glorie si Proiectii speciale

Sunt 25 de invitati straini care participa la proiectii, workshop-uri si dezbateri. Vin la Bucuresti regizori, producatori si protagonisti ai filmelor din selectia oficiala, dar si reprezentanti ai altor festivaluri de film documentar, ca One World International Praga sau Watch Docs Varsovia si reprezentanti ai ONG-ului People in Need. Fiecare proiectie este urmata de dezbateri cu invitatii.

Biletele costa 5 lei (Cinemateca Eforie, Cinema Union), 8 lei (Cinema Corso), pentru proiectiile speciale de la Noul Cinematograf al Regizorului Roman intrarea este libera. Abonamentele costa 40 lei si permite accesul la toate proiectiile din festival.

Detalii suplimentare gasiti pe site-ul festivalului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *