Concerte de sfârșit de octombrie

Doua concerte la Humor

25/10/2013 Comments (1) Noutati

A inceput Toamnă la Voroneț

Ziua a inceput foarte devreme, pe la 5:30, la 7 deja ieseam din Bucuresti cu destinatia Gura Humorului. O ceata groasa si umeda ne-a intampinat deloc prietenoasa, parca pentru a ne domoli entuziasmul. Pe Monica am luat-o din Bacau, ne astepta cuminte la McDonald’s langa o cafea calda. Dar incet-incet, cu cat ne apropiam de plaiurile bucovinene, soarele incepea sa ia in stapanire campurile si livezile inflacarate de toamna. Am ajuns la Gura Humorului pe la 13:30, Festivalul Toamnă la Voroneț 2013 a început, iar la această ediție, cea cu nr. 33, câțiva bloggeri vor raporta, cât vor putea ei de bine, despre acest eveniment de tradiție al cinematografiei românești, chiar dacă poate nu la fel de cunoscut ca TIFF-ul clujean.

Inceput Foto Ciprian PardauPoate unii se vor mira că e o echipă foarte tânără (cel mai tânăr, Ciprian, are 17 ani, Madalin tine si el aproape, avand undeva pe la 19) si cu putine din numele cu care erati obisnuiti din partea blogosferei. Poate aici intervine subiectivismul meu „profesoral”, care intotdeauna se gandeste si la viitor. Cu totii, la un moment dat, am primit o sansa, iar acum e sansa lor. In plus, concurenta e benefica pentru toata lumea, si pentru cei tineri, sa creasca, si pentru cei experimentati, sa nu se plafoneze. Ca un exemplu, Ciprian a venit de joi seara aici, tocmai pentru a nu rata nimic din festival. Când am ajuns noi la Humor (vineri, pe la 13:30) el deja participase la vernisajul Salonului Internaţional de Artă Fotografică (foto stanga) și la deschiderea oficiala a festivalului (detalii aici). In plus, Oltea este unul din cei mai profesionisti oameni din online pe care ii cunosc pe partea de evenimente culturale si in mod cert atunci cand aleg bloggerii pentru un festival, ea e printre primii. Daniela va scrie pentru ForeverFolk si JazzCulture despre evenimentele muzicale din festival si credeti-ma ca asta va fi meseria ei, fiind studenta la Muzicologie.

Organizatorii Festivalului „Toamnă la Voroneţ” sunt Primăria Oraşului Gura Humorului, prin cele două instituţii de cultură, Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina şi Casa Orăşenească de Cultură, și Consiliul Judeţean Suceava, prin Centrul Cultural „Bucovina”.

Foto: Ciprian Pardau

One Response to A inceput Toamnă la Voroneț

  1. […] concertului. Somnorosul a scris 4 articole, pe care le puteţi parcurge urmând linkurile: aici, aici, aici şi […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *