Stiri bune si frumoase pe scurt

Daca azi…

22/02/2012 Comments (12) Blog

Incet si in liniste, ma fac mare

Dupa cateva initiative mai mult cauzale (tip 360.yahoo.com, ablog.ro si wordpress.com), in 15 iunie 2009 initiam site-ul de fata. Scopul principal era sa fie blog de artist. Cum deja “practicam” blogging-ul pe ForeverFolk de 1 an de zile si, slava Domnului, faceam o groaza de chestii de care mi se parea ca merit sa scriu, am separat mariusmatache.ro in partea de muzica si partea de blog. Iar in 2011 am devenit blogger cu acte in regula, scriind in mod regulat, chiar si de pe drum, din turnee, deplasari stiintifice, participari la conferinte etc.

Pana sa apara Blogal Initiative, participasem deja in cateva campanii alaturi de colegii (sic!) din DreamTeamRO (vezi campaniile Millenium BankSTR*8, Bionect etc.). Deci pot spune ca stiam ceva despre ce presupune o campanie, despre ce vrea clientul si tot asa. Plus ca, datorita contributiei la o serie de proiecte carismatice (Echipa Bloggerilor, Acoustic Bloggers etc.), pot spune ca am strans o anumita notorietate in online. In iunie 2011, scriam aiciSenzatia mea este ca prin Blogal Initiative se vor oferi sanse la campanii mai multor bloggeri, mai mari sau mai mici, care, din diverse motive, nu ar fi avut acces la ele.

Dupa ce am castigat premii in 4 din campaniile Blogal Initiative (laptop la campania de promovare Let’s do it, Romania!, 100 euro la campania “Sunt european“, iPAD la “Blogger european”, excursie la Amsterdam la campania Cheap Hotels), pot confirma ca ce am spus acum aproape un an este mai mult decat adevarat. Campaniile din Blogal Initiative mi-au oferit ocazia de a elimina intervalul ala in care esti suficient de mare sa fii invitat la evenimente, dar nu suficient de mare sa primesti campanii de unul singur. Pentru ca, va asigur, notorietatea mea e mult mai mare decat traficul blogului.

Evident, au fost campanii in care am scris degeaba. Si e logic, am mai spus-o, sunt campanii care nu se potrivesc cu domeniile mele de experienta. Cum sa ma compar eu cu Claudiu intr-o campanie cum e campania PROFI sau cu Alex Dima in cea pentru F64? Din momentul in care am realizat asta si am inceput sa aleg campaniile in care sa ma implic, am inceput sa castig. That easy!

Campanii sunt, bloggeri suntem, asa ca folositi-va inventivitatea si scrieti. Dar, foarte important sa retineti doua lucruri: 1) sa respectati brieful si 2) clientul va avea intotdeauna dreptate.

12 Responses to Incet si in liniste, ma fac mare

 1. alexis says:

  da , pari foarte vizibil dupa toate piscoturile alea http://www.alexa.com/siteinfo/mariusmatache.ro#

 2. Make says:

  @Alexis – ce sa facem, crezi ca e usor cu atatea piscoturi fara sa faci indigestie? 🙂

 3. ihearlights says:

  Alexis, care e relevanta lui Alexa in toata treaba asta? Blogurile nu se categorisesc doar dupa trafic, ci si dupa nisa, dupa comunitate…

  Felicitari make. Totusi, ce as vrea sa reclam, este ca ai pus prea mult linkuri spre blogal initiative…ostentativ de multe.

  In rest, sunt de acord cu tine, BI ofera sanse egale tuturor. Atata timp cat scriu cu cap, dupa brief, si fac si ceva inventiv, nu doar sa dea copy paste din brief

 4. Make says:

  @Bogdan – merci – stiu ca sunt multe – tind sa fac asa de cate ori vorbesc de ceva ca instrument (mi-au mai reprosat) – nu e vorba de facut reclama (iti dai seama ca pot sa pun un banner cat tot headerul daca tineam musai). Poate ar trebui sa studiez asta mai atent, sa nu o mai fac.

 5. bloghita says:

  Da, Cristi a facut o treaba foarte misto cu BI. Merita sa participi dar daca o faci sa te implici si sa dai dovada de creativitate. Pe mine m-au trimis 4 zile in Suedia, deci pot spune ca sunt un fericit 🙂

 6. Make says:

  @Bloghita – dap, un fel de haiducie 2.0 – a luat de la blogati si a dat la saraci in trafic si influenta :))

 7. Cristi says:

  @Alexis, Alexa chiar nu are nicio relevanta pe .ro Daca iti instalezi toobarul ala, poti da peste cap o gramada de statistici din Romania.

 8. […] aceast? postare pentru cei care se cred prea bloggeri adev?r?ciuni pentru a participa la campanii cu […]

 9. Pato Basil says:

  o sa merg si eu pe indicatiile publicate de tine de acum…

 10. Make says:

  @Pato – nu spun ca e o retea a succesului garantat, dar la mine a functionat 🙂

 11. Pato Basil says:

  testam prin incercari repetate 🙂

 12. […] Blogal Initiative am mai scris si cand a aparut (aici), si dupa ce am castigat vreo 4 premii (aici). Am continuat sa scriu la campaniile organizate de Cristi si compania, am continuat sa si castig […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *