Mergeti des la cinema?

Cati dintre voi au apucat asa minune a tehnologiei...

15/05/2012 Comments (13) Blog

Indicatoare de Romania

Merg destul de mult cu masina prin tara, iar pe drumurile patriei am avut ocazia sa intalnesc mai multe indicatoare sa le spunem…confuze.

In cazul primului, m-am bucurat din suflet ca nu merg la Blaj. Am crezut ca poate sunt doua rute, dar daca va uitati cu atentie, e vorba de acelasi drum, 14 A.

La al 2-lea, m-am bucurat ca nu trebuie sa ajung la Suceava la ora fixa, pentru ca nu m-am prins care dintre cele doua cifre reprezinta distanta.

Cel de-al 3-lea, cel cu Cisnadie, e doar o deficienta de instalare – adica pe cabluri – intr-o zona in care cam batea vantul.

Indicatorul nr. 4 e din Sibiu si zau daca am priceput ce e interzis. Ok, poate sunt interzise masinile si fotbalul, dar nu m-am prins daca sunt interzise casele si copacii. Probabil nu.

La nr. 5, intalnit in parcare la magazinul Lidl din Moldova Noua, banuiesc ca e util in caz ca te pierzi. Sau un fel de McDonald’s Unirii pentru bucuresteni – acolo ne dam loc de intalnire toti.

 

 • Indicatoare 1 Blaj
 • Indicatoare 2 Campulung
 • Indicatoare 3 Cisnadie
 • Indicatoare 4 Sibiu
 • Indicatoare 5 Moldova Noua

 Tu ce crezi ca inseamna cele 5 indicatoare?

 

13 Responses to Indicatoare de Romania

 1. Cosmin says:

  Ultimul e pe bune 🙂 Doar ca e internal use. EHS (http://en.wikipedia.org/wiki/Environment,_Health_and_Safety) Cica acolo trebuie sa te aduni cand suna sirena 🙂

  Restul… sunt dupa standardele fiecaruia, chit ca-s pe drum public :))

 2. Make says:

  @Cosmin – toate sunt pe bune (adica nu e nimic photoshopat), dar sunt personalizate :))

 3. ovi sirb says:

  Al patrulea semnifica iesirea dintr-o zona de agrement unde e bine sa reduci viteza, stiu ca l-am mai întâlnit. Ultimul îl am chiar în curtea firmei si semnifica exact asta, loc de adunare în caz de pericol. Gen, daca ia foc cladirea, iesi pe la cea mai apropiata iesire, dar stii exact ca trebuie sa te duci acolo, nu sa o arzi aiurea pe te miri unde.

  Cel cu Blaj, daca suntem FOARTE indulgenti, se poate explica prin varianta unui drum ocolitor (gen, drumul spre dreapta are 2km în plus pentru ca te duce si prin centru, DN14a facând un U în centrul orasului). ala cu Cisnadie e bad engineering, iar ala cu Suceava n-are nicio scuza 🙂

 4. Make says:

  Bre, Ovi, cum le stii tu pe toate, ca un om mare 😀

 5. ics says:

  Ala de Suceava e aiurea, altfel
  -primul iti spune ca drumul spre Blaj e mai lung cu 2 km daca o iei prin centru nu vad nimic in neregula daca spre stanga e centura.
  -al 2-lea e posibil sa fie un drum judetean si e marcat cu albastru pe contur alb, posibil niste baieti destepti au dezlipit benzile albe sa-si tuneze Dacia
  -al 3-lea cat timp nu cade, e ok, ciudatenie e aia cu Cisnadie
  -al 4-lea inseamna sfarsitul zonei rezidentiale, e in codul rutier http://chestionare.auto.ro/indicatoare-rutiere-explicate/indicatoare-de-informare
  -al 5-lea l-am vazut montat in parcarile Lidl/Plus

 6. ics says:

  Mda…, se pare ca ala cu Suceava e DN17 si nu m-ar mira sa vedeti ceva carute sau Dacii cu banda rosie lipita de la indicatoarele alea.

 7. Make says:

  @ICS si eu am banuit ca una din cele 2 cifre e numarul drumului, dar na, daca nu esti din zona si/sau n-ai harta la indemana sau GPS, te confuzeaza un pic 🙂

 8. ics says:

  Indicatoarele de orientare au intotdeauna distanta in varful sagetii.
  http://www.trafictube.ro/legislatie-rutiera/indicatoare-orientare/f31/

 9. ics says:

  Uite alta semnalizare haioasa, in Sibiu: http://i.imgur.com/zvfPN.jpg
  Nu e nimic gresit acolo.
  Intersectie in T catre 2 directii ambele cu sens unic

 10. Tibi Neagu says:

  Cum ar suna indicatorul pe care il intalnesti cand mai ai 5 km pana in Urlati? Urlati 5 km?

 11. Make says:

  @Chimistu’ nu iti aprob comentariul ca nu are legatura cu subiectul. Margareta Avram a fost reeditata prin 1998-1999. Incearca la libraria Politehnicii din sediul din Polizu

 12. Radu Oncescu says:

  Bag seama ca al doilea e un element din tabelul periodic cu masa atomica si numarul atomic specificate,
  al patrulea indica : “Nu dati banii la copii ca sa-si cumpere prostii” si ultimul pariez ca e pus de miting electoral (ca tot se apropie perioada)

 13. Make says:

  @Radu ala cu miting electoral ar putea fi valabil, mai ales in Romania :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *