Guest post: Crampei din falsa-mi vacanta by Diana Stoleru

Cu @DreamTeamRO #prinMediasulmeu (1)

06/08/2011 Comments (0) Blog

InDirect, de la Preselectiile X-Factor

Am avut placerea sa fiu unul din bloggerii “acreditati” la preselectia X-Factor Romania din Bucuresti, la Sala Palatului. Show pentru televiziune cu scopul de a descoperi oameni care canta. Subliniez canta, pentru ca m-am dus cu asteptari oarecum contradictorii, ca voi vedea in acelasi show si viitoarea Sofia Vicoveanca, si viitorul Tiesto (e singurul DJ al carui nume se scrie cum se aude, asa ca e usor de tinut minte :D).

Concurentii

Am vazut voci bune, am vazut voci lucrate, am vazut oameni care nu aveau treaba cu cantatul, dar au venit sa se distreze (pe ei si/sau pe juriu). Am vazut tineri carismatici si cu personalitate, dar si pusti veniti sa isi arate muschii…coardelor vocale. Genurile muzicale alese au fost si ele foarte diferite – de la hiphop la R&B, de la “muzica usoara” la Evanescence. Si doar o populara (ma asteptam la mai multi adepti ai genului). In multe situatii, s-a vazut lipsa de experienta, incepand de la alegerea pieselor (voi protesta intotdeauna cand vad fete cantand piese de baieti – onor exceptiilor cand vocile se potrivesc foarte bine, dar….sunt exceptii).

Juriul

Paula Selling, Mihai Morar si Adrian Sina (Akcent). Paula Selling (clar cea mai avizata parere din juriu) a incercat sa fie constructiva, sa explice fiecaruia unde a gresit, chiar daca nu a ezitat sa ia pozitie si sa taie in carne vie cand a fost cazul. Mihai Morar a jucat rolul politistului cel rau de cele mai multe ori. Poate un pic tendentios uneori. Adrian Sina – mi-a parut mai priceput la muzica in juriu decat impresia lasata ca membru in Akcent (nu e anormal, 1) in grup, mai greu sa iesi in evidenta 2) nu presteaza genul meu muzical).

Publicul

Tipic romanesc – emotional, chiar daca putin avizat, usor de sensibilizat cu versurile potrivite sau cu piese arhicunoscute. Totusi, mult mai civilizat ca cel de la Folk You.

Organizare

Excelenta ideea de a oferi publicului apa, a evitat o mare parte de plimbat prin sala, deci a eficientizat si filmarea. Plus ciocolata, dupa pauza de pranz, probabil ca sa se indulceasca amarul unor mici ratari ale concurentilor :-). Mie nu mi-a iesit, in unele cazuri am mai fost si un pic malitios, dar constructiv, daca ma iau dupa ce zice Cristina ca m-as pricepe un pic la muzici.

Ce urmeaza? Pai sa vedem concursul propriu-zis. Inceputul e promitator, am deja cativa favoriti, dar toti mai au de lucrat. Probabil si eu in locul lor as avea :-). E lung drumul spre top, daca vrei sa joci in Champions League.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *