single

Primul single

Sonia

Cânt pentru Sonia

11/01/2016 Comments (0) Noutati

Industria muzicală – conferință

De aproape 12 ani combat în industria muzicală românească și evident lupt cu toate disfuncționalitățile ei, alături de alți artiști care încearcă să răzbească spre un loc mai însorit. Pe cât pot, încerc să mai spun și altora cum să învețe din greșelile mele, pentru că am ferma convingere că doar așa putem avansa. Nu cred că e vorba de concurență, în această privință cred că există loc și public pentru toată lumea. Așa s-a născut ForeverFolk, din același motiv am plănuit cu Sorin Poclitaru workshopurile pentru tineri artiști ținute la Gura Humorului și la Mediaș.

Anca Lupeș e unul din oamenii care încearcă același lucru, la o scară mai mare (dacă eu încerc pe nișa folkului, ea încearcă la scară…industrială). Au fost ONAir Music Awards în 2013, ProIstoria Fest, iar în ultima vreme cursurile Industria muzicală explicată și Marketing muzical online pentru muzicieni independenți. A fost implicată în aproape toate componentele industriei muzicale: mass-media (presa, radio, TV), organizare de concerte, case de discuri, agenții de management și booking (nu știu să fi cântat, în rest le-a cam făcut pe toate), deci știe cu ce se mănâncă din aproape toate perspectivele.

Împreună cu echipa de la Star Management și cei de la ArCUB, pun la cale pentru 16-17 februarie 2016 conferința Mastering The Music Business, o conferință care își propune să dezbată noile provocări cu care se confruntă industria muzicală și să îi ajute pe muzicieni să se dezvolte și să se adapteze. Conferința pune accent în special pe online, pentru că apariția Internetului a determinat schimbări majore în această industrie, de la modul de promovare la profilul consumatorilor și accesul la resurse. Marketing și promovare, branding, streaming online, ce mai înseamnă FM-ul în zilele noastre, povești de succes, drepturi de autor și surse de finanțare sunt doar câteva din subiectele abordate. Printre speakeri se numără Bogdan Naumovici, Cristian China-Birta, Cristina Bazavan, Sergiu Biriș (fondator Trilulilu și Zonga), Götz Schneider-RothaarThorsten Freese.Frank HessingDenis Florent, Vlad Irimia (Tataee, BUG Mafia), Maria Voican (avocat).

Conferința are loc la Hanul Gabroveni din București, toate informațiile despre eveniment le găsiți pe site-ul conferinței, până pe 31 ianuarie puteți beneficia de early bird pentru taxa de participare.

Partenerii media ai conferintei sunt: Rock FM, Kooperativa 2.0. BestMusic.ro, Metalhead, InfoMusic.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *