O lume fara sport

Fotbal URSS

Povestile sportului: fotbal in Mama Rusie

26/06/2012 Comments (2) Sport

Tu cate stiluri de inot stii? La polo e si mai greu

E o intrebare simpla, nu? Crawl, bras, fluture, spate. “Pluta”. Asta zice si publicul (vezi video de mai jos). In plus, pe langa inot, la polo ai si mingea. Deja e mult mai greu, nu?

E vorba de munca multa, de kilometri parcursi “crawl si backstroke” (“spate” cum stiu cei mai multi) pentru ca o echipa de polo sa ajunga la Olimpiada. Plus “sala”, plus antrenamente tactice. Dar sunt convins ca nici unul din baietii ce alcatuiesc nationala de polo nu regreta, pentru ca dupa 16 ani, polo-ul romanesc e din nou acolo. La 60 de ani de la prima participare a Romaniei in aceasta disciplina (se intampla la Helsinki, in 1952)

14 jucatori – Dragos Stoenescu, Mihai Dragusin, Cosmin Radu, Tiberiu Negrean, Nicolae Diaconu, Andrei Iosep, Andrei Busila, Alex Matei, Mihnea Chioveanu, Dimitri Goanta, Ramiro Georgescu, Kalman Kadar, Alexandru Ghiban si Radu Gospodinov, plus doi antrenori – IstvanKovacs si Ciprian Cîmpianu – vor lupta pentru ca singurul sport de echipa din Romania sa “faca o figura frumoasa”. De fapt, vor lupta pentru fiecare meci, pentru fiecare minge, pentru fiecare faza.

Pe baieti ii poti urmari la olimpiada pe facebook, pe Jurnal de Olimpiada

Referinte

  1. http://www.druckeria.ro/timisoara-olimpica-ilsa-scheletul-primei-nationale-olimpice-de-polo/

2 Responses to Tu cate stiluri de inot stii? La polo e si mai greu

  1. […]  României în formul? de echip? la Olimpiad? sunt cei ai echipei de polo, unde deja vorbim de ceva mai mult decât înot. ?i al c?ror Jurnal de Olimpiad? v? invit s?-l […]

  2. […] azi nu vorbim despre înot pur ?i simplu, ci despre polo. Recunosc, c? pân? s? tot citesc la Make despre acest sport, nu ?tiam mai nimic despre el. Bine, s? fim sinceri pân? la cap?t ?i s? […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *