Prezentarea mea la Iași Science Festival

Orașe

Concerte de iunie

29/05/2014 Comments (1) Noutati

Întâlnire cu legenda

Când legenda îți dă întlnire, nu poți să nu te duci, nu contează că ai altceva de făcut, că e cald, că e dificil de ajuns. În teniși, blugi și bluză de training, se apropie printre copacii parcului de terenul din Parcul Copilului unde două echipe jucau fotbal pe bitumul încins de soare. Zâmbind, îi întreabă dacă mai e un loc și pentru el. Nu văd nici un microbist încă 25 de ani de acum încolo refuzând o astfel de ofertă, așa că iată-l pasând cu colegii de echipă, cu cel puțin 20 de ani mai tineri. Nu se bagă la sprinturi, dar nici nu e nevoie, mingea îl ascultă ca întotdeauna, iar pasele au o precizie care te indispune. Mai o “filtrantă”, mai un călcâi, o minge “pe tavă”, în fața porții, din corner, pentru un coleg și prezența sa ar fi absolut firească, dacă în jurul terenului nu s-ar strânge în câteva minute peste 100 de oameni în  care murmură “E Hagi, frate!”.

Prinde o minge pe la vreo 15 m de poartă, și-o așează pe stângul, iar șutul e letal: bară transversală-gol, lângă vinclu, cam cum o făcea în 1989 împotriva lui Dinamo (în poartă era Bogdan Stelea – vezi video, min. 2:30). Nu mai e nici un dubiu, talentul nu moare, orice-ar fi și oricât timp ar trece peste Gică al nostru.

Hagi 2Stă de vorbă cu toată lumea, semnează pe mingi, pe tricourile puștilor curioși, strânge mâini și face poze răbdător. Cândva, ne cerea să le facem statui lui și coechipierilor din generația de aur și l-am considerat cu toții aroganți. După ce ani de zile ne-am simțit trădați de epigonii săi, ne bucurăm ca niște copii chiar și de pasele sale pe un teren acoperit cu bitum dintr-un parc din București. Legenda lui Hagi încă naște pasiuni nebănuite.

A fost lansată aplicația Pepsi Next 11 prin care se caută tinerii pasionați de fotbal și care au șansa să îți arate talentul și pasiunea într-un meci de fotbal cu Hagi. Acolo, grupuri de prieteni își înscriu “echipa de fotbal” și anunță unde vor juca și când anume. In fiecare zi primesc premii in aplicatie, iar 3 dintre echipe au șansa să fie vizitate de Hagi exact în ziua când și-au plănuit ieșirea la fotbal.

One Response to Întâlnire cu legenda

  1. […] nu stiam ce sa-i spun dar cand sa facem poza, i-am zis: Astept poza aceasta din 1994. (in poza: Marius Matache – Gheorghe Hagi – […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *