verde

O Romanie mai verde

Cat de ignoranti suntem cand vine vorba de siguranta...

08/10/2012 Comments (0) Blog

Intalnire cu Zana Zorilor

Sosirea toamnei are, dincolo de impactul meteorologic si botanic, o consecinta apreciata de iubitorii de cultura: stagiunile teatrale. Oameni si actori se reintalnesc in sali mai mari sau mai mici pentru a se bucura impreuna de piese jucate ani de zile sau nelipsitele premiere din orice stagiune nou-inceputa.

Nici Teatrul Excelsior nu face exceptie, astfel ca, la inceput de stagiune 2012-2013, va invita la premiera unui basm al lui Ioan Slavici, Zana Zorilor, dramatizat si regizat de Ilinca Stihi. Aceasta premiera este un omagiu adus Maestrului Ion Lucian, care, la sfarsitul acestei primaveri, a schimbat scena teatrului pe care el insusi la fondat cu una mai inalta.

Ilinca Stihi este cunoscuta montarile sale radiofonice multipremiate, dar si pentru spectacolele ”Closer”, la Teatrul Mic, ”Brand”, un proiect original montat la Biserica Lutherana din Bucuresti sau ”eMeS”, la Teatrul Maria Filotti din Braila. Scenografia ii apartine Luanei Dragoescu, coregrafia Andreei Duta, iar de lumini si muzica s-au ocupat Gheorghe Jipa si Mihnea Chelariu.

Zana Zorilor

Alaturi nelipsitul imparat din basmele romanesti si cei trei feciori ai sai, de Sfanta Vineri, de animale cu puteri supranaturale si spirite ale naturii si de cea mai frumoasa dintre fapturile ceresti si pamântesti, Zana Zorilor, aveti ocazia ca pentru aproape o ora si jumatate sa va rupeti de cotidian si sa intrati in lumea fanteziei si a aventurii. Totul intr-o explozie de umor, culoare, muzica si lumina, spre incantarea copiilor, parintilor si bunicilor.

Avanpremiera pentru familii va avea loc sâmbata, 13 octombrie, la ora 19.00, iar premiera oficiala, luni, 15 octombrie, ora 19.00. Programul complet al lunii octombrie il gasiti aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *