Calafat, te salut!

Eu live in emisiunea “Liber la vacanta” de pe...

05/08/2010 Comments (1) Noutati

Interviul din Formula AS este disponibil acum online

Dupa cum spuneam acum ceva vreme, a aparut in revista Formula As un interviu cu mine despre muzica folk din Romania, despre activitatea mea in cadrul www.ForeverFolk.com si alte cele. Conform politicii publicatiei, articolele apar online la o anumita perioada dupa publicarea in print, de aceea si intarzierea mea in a va relata si/sau directiona catre articolul online.

Discutia cu Catalin Manole a fost extrem de placuta, iar ce a iesit puteti vedea mai jos.

Desi doctor in chimie, Marius Matache si-a pastrat pasiunea din adolescenta: folkul. Astazi are unul dintre cele mai bune site-uri pentru indragostitii de acest gen muzical (foreverfolk.com), unde patru mii de impatimiti asteapta de la el noutati. El insusi membru al trupei Imperfect, l-am rugat sa faca pentru cititorii “Formulei AS” o radiografie la zi a unei zone tot mai importante a muzicii romanesti: folkul.

Pasarea Colibri a schimbat fata folkului

– Pana in ’89, exista cenaclul Flacara. Toata lumea il stia si il astepta. Ce s-a intamplat cu muzica folk dupa revolutie? Cum a supravietuit?

– Folkul s-a cantat si dupa ’90, dar iubitorii lui erau foarte discreti. In ’95 s-a produs, insa, o schimbare majora: Pasarea Colibri. A fost trupa care a schimbat fata folkului. Ei reuneau intr-o singura formatie doi dintre cei mai carismatici maestri ai genului, pe Mircea Baniciu si Mircea Vintila, plus Motu Pittis, care era un purtator de stindard al muzicii de calitate. Nu a fost o schimbare peste noapte (continuarea o gasiti pe site-ul Formula As).

One Response to Interviul din Formula AS este disponibil acum online

  1. […] This post was mentioned on Twitter by ruxandraPRedescu and Andrei Manea, Marius Matache. Marius Matache said: Interviul din Formula AS este disponibil acum online – http://bit.ly/aiZOgz […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *