Meci decisiv pentru Romania la IRB Nations Cup

Datorita lor e frumos sportul

17/06/2012 Comments (1) Sport

Romania a castigat IRB Nations Cup

Romania – Emerging Italy era decisiv pentru ultima editie a IRB Nations Cup de la Bucuresti (se pare ca formatul competitiei urmeaza a se modifica, dar Romania va fi in continuare gazda unui turneu important sub patronajul IRB). Italia (9 p) avea un usor avantaj in fata Romaniei (8 p) in clasamentul IRB Nations Cup 2012, astfel ca Romania avea doar varianta victoriei.

Italia a deschis scorul, dar Dorin Manole a adus 10 puncte Romaniei in primele 15 minute (o lovitura de pedeapsa, plus un eseu transformat), iar echipa noastra incepea sa domine jocul, mai ales ca juca si in superioritate, un jucator italian fiind eliminat pentru un fault stupid.

Pana spre minutul 60, singurele puncte au fost marcate de Italia (o lovitura de pedeapsa), avand parte de un meci foarte tacticizat, o lupta surda, cu doua accidentari destul de serioase pentru aripile Fercu si Lemnaru (cel din urma, daca previziunile doctorului Alin Popescu se va dovedi corecta, cu fractura de mandibula) si o eliminare si in tabara stejarilor. Dar Romania este o echipa matura si capabila de meci mare, iar pachetul de inaintare a reusit un eseu de penalitate datorita unor obstructii in propriul 22 ale inaintarii italiene. Manole transforma si Romania conduce 17-6. Dar si Italia stie jocul si pe fondul unei dominari reuseste sa inscrie un eseu in minutul 75, pe care il transforma si se anunta 4 minute incendiare, cu 4 puncte avans pentru Romania.

Mergem pe fixari succesive, dar pierdem balonul si Italia are sansa ultimului atac. Un inainte al italienilor si in min 81 mutam jocul in 22-ul italian. Iar arbitrul pune punct unul meci dramatic, oferind Romaniei sansa de a castiga ultima editie a IRB Nations Cup gazduita de Bucuresti.

E timpul sa ne bucuram, restul e statistica, sportul cu balon oval are momentul lui de glorie!

One Response to Romania a castigat IRB Nations Cup

  1. […] de specialitate ?i pe blogurile mai multor împ?timi?i care au populat tribuna 2.0, de ex. aici la Marius […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *