conacul maldar recomandări

Povești din cule

GeoSkills+ project voi fi mare

Proiectul GEOskills+

09/10/2014 Comments (0) Blog

Jazz de Cluj

Dacă sunteți prin Cluj în perioada 23-25 octombrie (sau dacă vă faceți drum special), vă anunț că are loc la Casa de Cultură a Studenților Cluj International Jazz Festival. Fiecare zi de festival are un invitat de marcă, după cum urmează:

Joi, 23 octombrie: Eli Degibri. Este unul dintre cei mai versatili, agresiv-romantici muzicieni ai scenei de jazz. Compozitor și aranjor, Eli Degibri a intrat în atenția iubitorilor muzicii de gen după debutul său răsunător alături de geniul pianului Herbie Hancock și trupa acestuia. Compozițiile sale eclectice, multe dintre ele lucrate alături de clasicii jazz-ului Clark Terry, Jimmy Heath, Eric Reed și Mingus Big Band, se regăsesc pe cele cinci albume înregistrate până acum, prin care saxofonistul israelian a reușit să seteze standarde noi în muzică.

Vineri, 24 octombrie: Chico Freeman. Un poli-instrumentist, compozitor şi producător din Statele Unite, Chico Freeman ajunge la Cluj împreună cu cvartetul său. Inovator în adevăratul sens al cuvântului, Chico Freeman își duce muzica spre universalitate, fiind concepută ca o combinaţie de ritmuri latine, afro-cubaneze, hip-hop şi jazz tradiţional. Deși a colaborat de-a lungul timpului cu mulți artiști de gen, a rămas fidel improvizației și inovației, oferind în cadrul concertelor sale o libertate a ritmurilor, un mix muzical valabil atât pentru amatorii de jazz clasic, cât și pentru iubitorii de experimente.

AUSTRIA/Vienna/James Blood Ulmer(C) Julia Wesely - bei jeglicher Veroffentlichung wird um Nennung der Bildautorin gebeten!Sâmbătă, 25 octombrie: James Blood Ulmer este artistul care amestecă în crearea compozițiilor sale mai multe stiluri muzicale, o viziune diferită și mult talent. La cei 70 de ani ai săi, muzicianul american se poate lăuda cu o serie de colaborări impresionante (Ornette Coleman, Rashied Ali, Larry Young, Joe Henderson, Paul Bley sau Arthur Blythe), și cu titulatura de interpert lider al blues-ului. La Cluj vine însoțit de Pierre Dørge & New Jungle Orchestra.

Spectacolele încep zilnic de la ora 19:00. Biletele costă între 40 și 98 de lei pe zi, dar vă puteți cumpăra și abonament pe toate cele trei zile de festival. Detalii despre bilete pe Eventim. Toate informatiile despre festival le găsiți aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *