Dati un vot pentru o cauza

Auditul consumului de alcool

17/01/2013 Comments (2) Blog

Jazzappella: perfectiunea muzicii

Intr-o muzica romaneasca plina de dansatori (l-am citat aici pe Mircea Baniciu), exista si oameni care fac muzica la niveluri incredibile. Oameni pe care nu ii intereseaza rating, audienta si alte alea-alea, ci doar actul artistic apropiat de perfectiune.

JazzapellaI-am descoperit la Festivalul Ziua de Maine de la Alba Iulia (da, frate, la folk!), fiind invitatii domnului Nicu Alifantis. Si va spun cu mana pe inima ca toti cei din culise am ramas absolut stupefiati de ce pot face 6 voci. Da, Jazzappella este un grup vocal – 3 baieti si 3 fete – condus de Zoltan Andras, solistul de la Sarmalele Reci si care ii mai include pe:

  • Bogdan Tudor (il cunoasteti din The 50’s – grupul care il acompania pe Stefan Banica Jr. sau din Semineu Band, un alt proiect Nicu Alifantis);
  • Ana-Cristina Leonte (pe ea o stiti din grupul Odyssey din Suceava);
  • Raluca Stoica;
  • Elena Morosanu;
  • Mircea Mutulescu.

Jazzapella cover

Apoi am inceput sa “ii vad” mai des – la Vocea Romaniei, la Radio Guerilla (de unde este si clipul de mai jos) si tot asa. Spun ca am inceput sa ii vad pentru ca grupul este infiintat in 2011 si abordeaza un repertoriu format din standarde de jazz în aranjament propriu, compozitii proprii – swing, bossa-nova etc. – si aranjamente originale, speciale pentru genul a cappella, ale unor slagare pop-rock (informatii pe pe pagina lor de facebook – de unde sunt preluate si pozele).

Va invit sa ii descoperiti si singuri, atat prin clipurile care exista pe youtube, dar si mergand la unul din concertele lor. Merita din toata inima!

2 Responses to Jazzappella: perfectiunea muzicii

  1. M-a uns pe suflet melodia 🙂 sper sa aud ca vin si in Craiova curand 😀

  2. Aurescu says:

    Bine-am gasit blogul tau. Ascult Jazzappella. Le dau, sub semnatura proprie, chiar si like pe pagina lor. Ii sustinem, asa-i?!? Weekend maxim! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *