Care e momentul tau favorit de la Jocurile Olimpice?

JO 2012 – ziua a 4-a. Primele meciuri de...

01/08/2012 Comments (1) Sport

JO 2012: drumul spre Londra si primele impresii

Acum e clar: suntem in avionul de Londra, deci mergem la olimpiada! Culmea, mancarea de la British Airways e buna, insotitorii de bord sunt mai mult decat prietenosi, deci am pornit cu dreptul. Fara incidente, dupa 3 ore si jumatate suntem la Londra, pe cel mai mare aeroport din Europa: London Heathrow. Iar semnele ca aici se petrece o olimpiada sunt peste tot. Pana la standul de bagaje avem deja cate o brosura cu ce se intalmpla la Londra in aceasta vara. Credeti ca scrie ceva si despre Olimpiada?

La bagaje, agitatie mare. Sa fi aflat fanii englezi ca vine superstarul muzicii folk la ei acasa? Ei, as! Aterizase in acelasi timp cu noi o parte din lotul Etiopiei (foto stanga). Nu stiu daca Haile Gebrselassie mai alearga sau daca inca o face pentru aceasta tara (avem exemplul “danezul” Kipketer), dar majoritatea pareau atleti (later edit: am vazut o brosura cu campionii fiecarei tari, Haile inca alearga pentru Etiopia).

Drumul spre gazda noastra din Bethnal Greeen (cam o ora si jumatate cu metroul de la Heathrow) ne-a demonstrat ca totul in Londra e despre Olimpiada. Masinile branduite ale organizatorilor sau sponsorilor, companii care exploateaza momentul sau doar fani ai sportului. Reclamele stradale. Si voluntarii, miile de voluntari, pe care ii gasesti in toate punctele-cheie din oras (aeroport, gari, statii de metrou principale) si pe care ii recunosti dupa echipamentul “rozomovist” (cand il veti vedea, veti intelege termenul stiintifico-fantastic). Sunt politicosi, au simtul umorului si fac tot posibilul sate ajute, indiferent de ce problema ai.

Si totusi, viata isi continua cursul normal in zonele rezidentiale, mai ales seara, cand, odata majoritatea probelor incheiate si agitatia diminuata, lumea iese in pub sau restaurant pentru a socializa. Ceea ce am facut si noi pana la un punct. Nu prea mult, pentru ca urma prima zi in Parcul Olimpic.

One Response to JO 2012: drumul spre Londra si primele impresii

  1. […] JO 2012: drumul spre Londra si primele impresii. Cum a fost calatoria pana la Londra si primele impresii de la fata locului. Primele imagini ale olimpiadei prin ochii unui turist […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *