JO 2012: Parcul Olimpic si ponturi despre participarea la...

Jocurile Olimpice 2012: prima oara la o competitie atletica

07/08/2012 Comments (0) Sport

JO 2012: Muntenegru invinge Romania in meciul 4 al competitiei de polo

A patra zi de meciuri in competitia de polo, in care Romania urmeaza sa intalneasca echipa Muntenegrului. In prima repriza, am avut parte de un joc incalcit. Tibi Negrean a deschis scorul, dar Paskovic scapa de 2 ori pe contraatac pe partea dreapta, fructifica una din ele, egaland. La prima pauza va fi 3-1 pentru Muntenegru, desi Dragos Stoenescu are 2 interventii salvatoare.

Nici dupa pauza lucrurile nu par sa mearga mai bine. Din pacate, ratam toate cele 4 superioritati din prima jumatate si asta se vede pe tabela. Muntenegru primeste si o lovitura de la 5 m si face 4-1, in timp ce Diaconu inscrie pentru 4-2. Continuam sa ratam copilareste, nu reusim sa atacam coerent, “il facem mare pe portar”, ei mai inscriu o data si la pauza mare e 5-2 (foto stanga).

Dragos trece de la foarte buna la exceptional in repriza a 3-a, dar Muntenegru mai inscrie o data. Tibi inscrie si face 6-3, apoi dupa o noua parada a lui Stoe, avem superioritate si ne putem apropia la doua goluri. Din pacate, Muntenegru se apara foarte bine si scorul ramane acelasi. Ca sa confirme ca azi e cel mai bun jucator al nostru, Dragos apara si o lovitura de la 5 m, apoi atacam si Matei inscrie pentru 6-4 dupa ce depaseste prin fenta un adversar. Speram din nou, dar nu pentru mult timp, pentru ca pana la sfarsitul reprizei a 3-a, Muntenegru mai inscrie de 2 ori, Radovici cu un sut superb la vinclu, iar apoi ne surprind cu o pasa in spatele apararii noastre, care lasa un jucator muntenegrean singur cu Dragos Stoenescu. 8-4 si doar o minune in repriza a 4-a ne poate aduce inapoi in joc.

Repriza a 4-a a fost una deschisa, Romania trebuind sa atace, astfel ca am avut parte de multe goluri. La 9-6 am mai sperat putin, dar se pare ca minunile nu au fost in programul olimpiadei. Scor final 12-8 pentru Muntenegru.

Al doilea meci al zilei este din grupa A (Romania face parte din grupa B) si aduce fata in fata nationalele Australiei si Croatiei. Australia a inceput bine, a condus cu 1-0 si a reusit fost aproape sa incheie prima repriza la egalitate, dar Croatia a revenit pe finalul reprizei, trecand in avantaj, scor 2-1. Croatii joaca mult mai bine in repriza a doua, pe care a incheiat-o cu un avantaj de 3 goluri, 5-2. Din acel moment s-a pus doar problema scorului, Croatia controland jocul, chiar daca Australia s-a apropiat la un moment dat la 2 goluri in repriza a 3-a (5-4). Croatia a fost echipa care a dominat, scor final Croatia – Australia 11-6.

Participarea Romaniei in competitia de polo se va incheia luni, 6 august, cand echipa noastra intalneste Serbia (n.a. Serbia a invins cu 12-4). Prezenta mea la Jocurile Olimpice ia sfarsit astazi, 4 august, dar va invit sa reveniti la mine pe blog, pentru ca mai am multe povesti de spus despre Londra 2012. Pentru ca e important sa pvoestim despre acesti sportivi minunati care au reprezentat si reprezinta cu cinste Romania la Londra. Pentru ca e important sa Aducem Romania Acasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *