JO 2012 – ziua a 4-a. Primele meciuri de...

JO 2012: Parcul Olimpic si ponturi despre participarea la...

02/08/2012 Comments (0) Sport

JO 2012 – polo: meci bun si cu Ungaria

A treia zi a polo-ului masculin a programat, in grupa din care face parte si Romania, meciurile Serbia – Muntenegru, Romania – Ungaria si Marea Britanie – SUA, din care subsemnatul le-a vizionat pe primele doua.

Serbia – Muntenegru: polo de calitate

Serbia a facut repede 2-0, dar apoi a ratat 2 faze in superioritate, Muntenegru a inscris si a echilibrat jocul. Serbia se apara foarte bine, desi se dicteaza foarte multe eliminari impotriva lor si reusesc sa inscrie pentru 3-1. Se precipita insa in faza ofensiva, ratand foarte mult si nereusind sa valorifice decat una din cele 7 superioritati, dand ocazia Muntenegrului sa egaleze la 3. A fost nevoie de o dubla eliminare in tabara muntenegreana pentru ca Serbia sa conduca dupa a 2-a repriza cu 4-3, Prlainovic fiind principalul marcator, cu 3 reusite.

In rep 3 se joaca mai ofensiv, dar dar la fel de incrancenat (ca sa nu spn agresiv). Se merge cap la cap pana la 6 la 5, Slobodan Soro face un meci mare in poarta Serbiei, permitandu-le coechipierilor sa inscrie pentru 7-5. Muntenegru nu renunta la lupta si pana la sfarsitul celei de a 3-a reprize egaleaza la 8.

La 11-9, Serbia are atacul, dar rateaza, iar cu 51 sec inainte de final, Muntenegru egaleaza la 11! Antrenorul sarb cere time-out, Serbia repune, are superioritate, dar ca in majoritatea situatiilor de acest gen, rateaza. E randul antrenorului muntenegrean sa ceara time-out, cu 13 sec inainte de final. Elevii sai nu reusesc insa minunea de a inscrie la ultima faza, astfel ca meciul se termina egal. Si realizez e ca vom avea meciuri grele cu ambele echipe. Pana atunci insa, urmeaza meciul cu Ungaria, cel mai greu, nu doar pentru ca sunt castigatorii  ultimelor 3 turnee olimpice, ci pentru ca e urmatorul. Hai, baietii!

Romania – Ungaria: de la egal la egal cu tripla campioana olimpica la polo

Ce sa spun dupa primul sfert? In primul rand ca mor de ciuda ca suntem asa putini romani, parca mai putini ca la meciul cu SUA, nu cred ca suntem mai mult de 20 imprastiati in toata sala, fata de suporterii maghiari care sunt de ordinul sutelor. Echipa lor conduce cu 5-4 la pauza, n-am jucat deloc rau, ne trebuie un pic de luciditate. Hai, baieti! Hai ca se poate!

Din repriza a doua. Doamneeeeeee, am egalat! Am mers cap la cap, ne-am am aparat foarte bine, in a doua parte a reprizei Ghiban si Busila i-au “mitraliat” de la distanta si e 9-9. Se poate, jucam de la egal la egal cu castigatorii ultimelor 3 olimpiade!

Dragos StoenescuRepriza asta nu ne-a iesit nimic in teren, nici pe faza de atac, nici pe cea de aparare. Dragos (foto dreapta) ne salveaza de cateva ori de la mai rau, dar Ungaria conduce 14-11 la pauza. Avem si ghinion, am lovit de doua ori bara. Koko trebuie sa inventeze ceva, avem de recuperat 3 goluriAm castigat ultima repriza, 4-3, dar maghiarii au facut ce trebuiau sa faca, sa tina de rezultat. S-a terminat 17-15, Andrei spune pe facebook “am dat totul, dar…”. Da, asa am simtit si noi, mana de romani din tribune. Am vazut o echipa a Romaniei luptand din toate puterile cu una din fortele poloului mondial. Si dupa doua meciuri vazute pe viu, va asigur ca Serbia si Muntenegru vor avea de furca daca vor sa castige. Dupa 2 meciuri excelente, va spun ca sunt mandru de baietii nostri. Hai Romania!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *