E timpul sa imi spuneti “Domnu’ Presedinte!”

Azi, concert la Restaurantul Cercul Gospodinelor Piatra Neamt

07/11/2011 Comments (1) Noutati

Jurnal de concert in lectura autorului (10): saptamana Cover band

Saptamana care a trecut a reprezentat o premiera: 2 concerte in formula de cover-band. Alaturi de mine: Radu Tudoroiu (percutie), Alex Nichita (vioara) – colegii de Folk Band Imperfect, Vlad Dulea (chitara, voce) si doua voci feminine pe care le stiti de la Acoustic BloggersAncuta Onofrei si Daniela Stefan.

Cantarea de marti din El Primer Comandante a fost mai mult o repetitie cu multi prieteni in public. Public putin, dar exact oamenii care ne-ar urma si daca am canta pe un varf de munte (de fapt, unii din cei prezenti m-au ascultat cantand si in varf de munte, cand erau studenti). Iar pentru asta nu stiu cum sa le multumesc, dar sper ca stiu ca au un loc special in inima mea. Dar noi ne-am distrat frumos in formula asta, pe care n-am mai exersat-o de la serile de Acoustic Bloggers. Oricum, am invatat multe de la concertul din El Primer Comandante, pe care sper sa le aplic cu succes in viitor.

Vineri, situatia a fost cu totul alta. Pentru ca am cantat pentru participantii la conferinta stiintifica ce a avut loc in week-end la Facultatea de geografie, multi dintre ei straini. Programul a fost impartit in doua: prima de piese in limba englez?, iar cea de a 2-a cu piese in special romanesti, completate cu ceva Beatles si Knockin’ on heaven’s door. Majoritatea pieselor sunt cunoscute de la Acoustic Bloggers (Price tag, What’s up, Killing me softly, Stand by me etc.), dar am avut si premiere ca A night like this, One of us si altele.

Ne-am oprit dupa aproape 3 ore de concert si sper ca participantii la conferinta nu au fost dezamagiti de alegerea noastra de a inlocui traditionala cina festiva a conferintelor, un eveniment mult mai oficial, cu un concert, clar mult mai „social” si mai interactiv sper.

Pentru moment, vom lua o pauza de concerte in Bucuresti, ca se pare ca ne-am cam obosit publicul si nu e cazul sa ajungem sa se sature lumea de noi. Probabil va mai fi un concert in preajma sarbatorilor de Craciun – stiti voi ca in fiecare an, inainte de Craciun, a fost mereu un „ultim concert”. Dar pentru asta trebuie sa gasesc o locatie mai de suflet, unde sa intre oameni putini, dar cu chef de piese lente, in spiritul zilelor de iarna.

Concertele urmatoare sunt pe 9 noiembrie la Terasa Gospodinelor din Piatra Neamt, pe 13 noiembrie la Alba Iulia, in Gala Laureatilor Festivalului-Concurs de Muzica Folk „Ziua de Maine”. De asemenea, pe 3 decembrie la Medias, la Festivalul Medias – Cetate Seculara. Plus plimbarea de la FolkLung 2011, 16-17 decembrie, la Gura Humorului si Suceava. Poate si Iasi, dar astept ceva sigur ca sa va confirm.

 

One Response to Jurnal de concert in lectura autorului (10): saptamana Cover band

  1. Adela says:

    In varf de munte, in pub-uri cu sonorizare buna sau slaba, muzica voastra ne e tot atat de draga si venim va ascultam cu cea mai mare placere.
    Uitandu-ma peste fotografiile de vineri seara din Joy Pub mi s-a facut un dor de Facultatea de Geografie mai mult decat as fi crezut ca este posibil …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *