Fapte bune, pe scurt

Pentru voi, cei mai fideli cititori ai mei

22/12/2011 Comments (2) Noutati

Jurnal de concert in lectura autorului (14): Iasi, Humor, Suceava

Cand am inceput sa umblu prin tara cu concertele, Moldova domina, in special Bucovina, unde am cantat de 11 ori in 3 ani. tocmai de aceea, intotdeauna ajung in zona cu placere si chiar daca tre’ sa “vin cu bani de-acasa”.

Am ajuns cu Alex la Iasi destul de tarziu, pe la ora 19:00, din cauza de plecat tarziu din Bucuresti si ceata de pe campurile patriei. Plus chelneri mai lenesi ca de obicei la Roman, unde am oprit sa mancam. Phoenix Tea Coffee and Spices este o locatie tare draguta, foarte curatica si daca aveti drum, nu o ocoliti, ca locul e foarte ok. Lume nu foarte multa (eram la concurenta cu Mircea Vintila si Stefan Hrusca, deh!), dar multi prieteni, deci am cantat ce ne-a poftit si le-a poftit inima. Alex a rupt 3 la-uri, astfel ca in partea a 2-a a luat chitara lui Cosmin. Am ascultat pentru prima oara “Bocitorul” lui Cosmin (asculta piesa mai jos), care mi-a placut teribil de mult. De altfel, piesele lui Cosmin in general au texte cu mesaje foarte puternice si foarte bine gandite, va recomand sa le ascultati.

[trilu-audio]http://www.trilulilu.ro/taxifan/b37b61e1f10bf4[/trilu-audio]

La Humor a fost un concert special din toate punctele de vedere. In primul rand, a fost superb ca nu s-a fumat, ceea ce pentru noi, cei care “dam din gura” pe scena e extrem de important. Cum imi place mie sa spun, fiecare tigara fumata in sala unde cant inseamna o strofa mai putin. Dar am povestit deja ca Sorin nu face concertele ca toata lumea, deci discutia nu isi are sensul.

De Suceava mi-era dor. De fapt, mi-era dor de Suceava pe care o stiam eu. Ultima oara cand am cantat aici, cu Liviu Nechita, n-a iesit ce trebuia. Acum insa am avut parte de publicul ala dupa care ma topesc, cu oameni care stiau versuri (cele 3 fete care stiau Poem cu cai sa dea un semn, tre’ sa le multumesc personal!) si care s-au simtit bine alaturi de noi (altfel nu cantam aproape 3 ore). In plus, au fost multi prieteni alaturi de noi – Mihai Boicu, Ionut Mateiciuc, Andrei Cicioc (Icarus), Cornel Angelescu, Bogdan Besliu – Mihai si Andrei au si cantat – astfel ca nu cred ca e cineva care a fost nemultumit de concert.

Cele 3 concerte ne-au convins ca: 1) piesa Doar 4 anotimpuri e una pe gustul publicului, deci nu e intamplator ca noua ne place mult; 2) Cosmin e un tip misto atat pe scena, cat si in afara lui; 3) muzica folk rezista pentru ca peste tot exista oameni misto (detalii aici).

Duminica dimineata, dupa aprovizionarea de rigoare cu mere de la Bunesti (intre Suceava si Falticeni) am pornit catre Ardeal. Voi reveni cu partea a 2-a a povestii.

2 Responses to Jurnal de concert in lectura autorului (14): Iasi, Humor, Suceava

  1. Malina says:

    Felicitari! de abia astept sa te vad si eu o data intr-un concert;

  2. Make says:

    @Malina – multumesc 🙂 Toate la timpul lor 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *