Pentru voi, cei mai fideli cititori ai mei

Acoustic Bloggers

Wishlist muzical pentru 2012

28/12/2011 Comments (4) Noutati

Jurnal de concert in lectura autorului (15): Medias, Alba

Mai aveam o restanta despre turneul din decembrie. Si recunosc, am tot amanat. De ce? Pentru ca iar trebuie sa povestesc de orasele care in ultima vreme sunt “ca acasa” pentru mine: Alba Iulia si Medias.

Drumul peste munti – partial nou, partial facut in noiembrie de la Piatra Neamt la Alba Iulia – Suceava – Falticeni – Targu Neamt – Borsec – Toplita – Reghin – Tg Mures – Tarnaveni – Medias – Alba. Am vazut zapada incepand cu Borsec, ba chiar pe la Toplita ne-a si viscolit pret de vreo 30-40 de km, sa simtim iarna. De data asta am intrat prin Reghin (foto dreapta), orasul instrumentelor muzicale – pare un orasel simpatic, poate odata si odata stau cateva ore sa il vad “mai de-aproape”. Tot la “must see” e si Blaj-ul, pe unde am trecut de la Medias la Alba, dar noaptea.

Alba Iulia si Medias sunt orasele in care anul asta am dormit mai mult ca la Slobozia, la mama acasa. Nu mai vorbesc de cantat, ca la Slobozia nu am cantat deloc (deh, nimeni nu e profet in tara lui, orasul lui…revin despre subiect). Si mai e ceva cu orasele astea doua: de cate ori merg acolo, deja se planuieste urmatoarea vizita – ca e concert, ca e proiect  cu bloggerii sau doar o “vizita de curtoazie” (mi-a placut cum suna, de fapt curtoazia nu prea are ce cauta intre prieteni), mereu “se leaga” cate ceva.

De cate ori am cantat la Alba, a fost ceva remarcabil: sunetul. Fie ca a fost Casa de Cultura a Sindicatelor din Alba Iulia la festivalul de folk, dealul de la Cricau unde am cantat la Festivalul Cetatilor Dacice sau Alba Mall la Festivalul Iernii, sunetul a fost senzational. E cel mai bun indicator al profesionalismului unui eveniment, pentru ca tu, ca artist, poti trece peste alte mici probleme, dar daca sunetul e prost, iti taie tot elanul.

La Medias am colindat alaturi de Feri si grupul Motto, am povestit cu Cristina si Cristi, care pare-se ca nu s-au saturat de noi cantand, ca au venit si Alba, cu tot cu Virgil. La Alba am cantat alaturi de Plus Noi, cu Daniel Avram la butoane, eu am primit si “diploma de apreciere” din partea Consiliului Judetean Alba pentru colaborarea de la festival, semn ca n-am fost doar musafir acolo (dap, me proud of it!).

Si cu asta, gata cu cantarile pe 2011. Ce va fi pe 2012, vom vedea. Daca ar fi macar pe masura lui 2011, atunci eu m-as declara total satisfacut. Oamenilor dragi ce anul acesta au participat la concertele noastre, MULTUMESC!

4 Responses to Jurnal de concert in lectura autorului (15): Medias, Alba

  1. Sarbatori fericite si un An nou plin de bucurii !!

  2. […] 5.  Marius Matache ne povesteste cum a fost la concertele lui de la Medias si Alba […]

  3. mihaibuninet says:

    Anul care a sosit sa te tine tot asa tinar si plin de viata cum te stim.

  4. Make says:

    @Mihaibuninet – multumesc frumos de urare, sa dea Dumnezeu sa fim sanatosi si sa ne vedem cat mai des 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *