Concert la Sighisoara

Concert – Terasa Damage – invitati speciali – 22...

03/08/2011 Comments (0) Noutati

Jurnal de concert Marius Matache in lectura autorului (4)

Un concert reusit iti da aripi. Iti da speranta ca nu canti doar pentru tine si cativa prieteni care te cunosc si te sustin. Cand oameni care nu te-au vazut niciodata iti spun “cand ai cantat Iluzia unei insule, am zis ca e Vali pe scena”, ficatul personal capata proportii cosmice.

Am ocazia sa cant cu niste tipi talentati si inimosi, care nu fac arta pentru bani, ci pentru ca in primul rand ne simtim bine impreuna pe scena. Daca ar trai din muzica, ar muri de foame, pentru ca nu stiu sa fie egoisti, sa cante proportional cu banii primiti, ci canta atat timp cat cineva, in public, ii aclama.

La concertul de la Ploiesti, am cantat 2 ore si piesele noastre, si piesele altora care ne sunt dragi, si vesele, si triste, si razboinice, si de dragoste. Am cantat cu minte, inima si suflet. Am demonstrat, desi nu mai e demult cazul, ca desi continuam sa ne jucam ca niste copii pe scena (bine, daca te uiti la fata lui Alex, nici nu e greu sa ne eticheteze lumea copii), suntem niste artisti maturi, fara ca asta sa ne faca nici macar pe-aproape perfecti.

La concertul de la Ploiesti le-am deschis ochii oamenilor cu privire la doi copii talentati din orasul lor: Alex Nichita si Adela Titescu. Iar cand Dana si Dragos, singurii mei invitati din acea seara se nimeresc sa fie fosti profesori de facultate de-ai lui Alex, atunci planetele se aliniaza iremediabil. Sper eu ca de bine 🙂

Ramane sa afle lumea ca existam. Sau, daca stie deja, sa ne salute pe strada sau sa ne stranga mana intr-un bar. Nu suntem inabordabili, nici nu ne credem zei. Dimpotriva, suntem niste baieti faini. Nu, modesti nu, e un defect pe care nu il avem.

Va iubim pentru ca ne suportati 🙂

Despre concert au scris si le multumesc tare pentru asta:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *