2015, deja îmi placi!

Poclitaru Rocker Nimic Întamplător

Poclitaru rocker

06/01/2015 Comments (0) Blog

Kurt Elling la Jazz Night Out 2015

Kurt Elling

Cele 4 octave ale vocii baritonale, "nebunia" lejeră cu care improvizează, poveștile pe care le spune prin muzica sa au determinat Jazz Journalists Association să îi acorde, de 8 ori consecutiv, titlul de cel mai bun vocalist de jazz.

Ați citit la mine în acest an despre trei spectacole de jazz excepționale ce au avut loc la Sala Radio sub titulatura de Jazz Night Out. Spre încântarea fanilor genului, proiectul continuă și în 2015 și propune deja primele două spectacole: Kurt Elling și Oregon.

Kurt Elling: 4 octave pentru Vocalistul Anului 8 ani la rând

Kurt Elling nu vine pentru prima oară, în România (a fost prezent la JazzTM 2013), dar va concerta în premieră la București. Vocea muzicianului originar din Chicago e, după părerea mea, o îmbinare de Sinatra și Al Jarreau, semn că premiul Grammy și nominalizări pentru fiecare din cele zece albume ale sale nu sunt deloc întâmplătoare. Dați drumul clipului de mai jos (e un concert integral, de la Internaționala de Jazz de la Burghausen) și să mergem mai departe.

Poate un pic surprinzător pentru un cântăreț de jazz, Elling pune mare preț pe cuvinte (nu neapărat și pe rimă), așa că nu vă mirați dacă, printre versurile sale, recunoașteți citate din Pablo Neruda sau Rumi. Cele 4 octave ale vocii baritonale, “nebunia” lejeră cu care improvizează, poveștile pe care le spune prin muzica sa au determinat Jazz Journalists Association să îi acorde, de 8 ori consecutiv, titlul de cel mai bun vocalist de jazz.

Iubitorii de jazz din capitală și nu numai vor avea parte pe 5 martie 2015 de proiectul Passion World, o călătorie muzicală inițiatică dedicată iubirii, metamorfozată în cele mai rafinate şi apreciate balade de dragoste şi despărţire. Pe scena Sălii Radio vor evolua, alături de Kurt Elling, Gary Versace – pian, John McLean – chitară, Clark Sommers -bass și Bryan Carter – tobe.

Concertul începe la ora 20:00, iar accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Trebuie reținut că nu este permis accesul cu camere foto, iar înregistrarea audio/video este interzisă pe toată durata concertului.

Credit foto: Anna Webber Studio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *