blogger responsabil

Blogger responsabil

cultură egocentrism Urâte, dar deștepte

Vă pasă de cultură? Dovediți-o!

09/04/2015 Comments (0) Blog

La mulți ani, Maestre!

Maestre Sorin Poclitaru

Nu cred că ți-am spus vreodată așa, dar am văzut eu la operă că așa procedează dirijorul cu vioara I – Maestre! N-am avut idee ce să îți iau cadou, așa că am zis să mă aduc pe mine. Că vorba ceea, am fost 3 sau 4 ani la rând, nu era să lipsesc anul acesta. Și nu mai fusesem demult, nu de alta. Cu cine ai fi împărțit grătarul de post? Și cine ți-ar fi fost alături în greaua încercare de a testa un platou de prăjituri de nuntă?

De urat, ar fi destule: sănătate, putere de muncă, inspirație – toate în folosul nostru, al folkiștilor, trebuie să parazităm și noi pe cineva în țara asta. Sunt atâți folkiști care speră la un Mecena să le scoată discuri, să le scrie versuri, să le aranjeze concerte, ce mai, să îi umple de bani. Apropo, ai rămas dator cu o afinată și niște păstăi, că de ziua ta ai dat doar vegetale – dovlecei, vinete, lăptuci, Dodo, de-astea. Dar te trec pe caiet, să știi.

De ziua ta îmi urez să iau GRAMMY-ul ăla, ca să îți pot face cadou un Mercedes. Să fiu sănătos, să scoatem dracului albumul la care lucrăm, ca să mai facem unul după. Și încă vreo câteva sute de chestii împreună, de la festivaluri de folk la evenimente de lansare de carte, să promovăm albume și să dăm folk la oameni. Ce dacă ei nu vor, nu i-a întrebat nimeni nici când l-au pus pe Iliescu! Poate păcălim și pe cineva să ne dea un proiect, că doar n-o să ne îmbogățim din muncă cinstită!

La mulți ani, Maestre Sorin Poclitaru!

P.S. E a 3-a oară când vin la Humor în 6 luni (noiembrie, martie, aprilie) și în iulie vin iar. E al doilea articol cu dedicație pentru tine (e drept, în primul scriam de bine). Zău că dăm de bănuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *