Drumul Cetăților

La Mediaș, pe Drumul Cetăților

Trubadur Medias Alchimie

Trubadur în cetatea Mediaș

27/08/2016 Comments (2) Noutati

Lansare Alchimie – unde?

UPDATE, 5 decembrie: Am ajuns și la Tecuci, Lehliu, Suceava, plus am trecut cu treburi muzicale prin Vâlcea, Brăila și Urziceni.

Am avut evenimente de lansare pentru Alchimie la Timișoara, Reșița, București, Gura Humorului, Botoșani, Ploiești și Mediaș, dar evident e nevoie să ajungem în mai multe orașe. Am ajuns și la Gărâna și Mărășești, dar nu le pot considera lansări propriu-zise. Pentru că experiența spune că oamenii cumpără discuri mai ales la concerte și mai puțin comandă online, reacționează mult mai bine la actul artistic decât la orice reclamă sau ofertă pe online.

Alchimie coperta lansareEvident, am prieteni prin toată țara, care întreabă “când faci lansare și la noi?”, iar de multe ori nu știu ce să le răspund. Pentru că un eveniment de acest fel depinde și de alți factori decât voința mea. De existența unui loc propice unui astfel de act artistic, de resursele disponibile, de piața existentă/comunitatea folk locală. Multe din locurile unde am cântat fie nu mai există, fie nu mai fac concerte. Orașele mari – Cluj, Iași, Timișoara – nu au un loc de tradiție unde să știe tot poporul că se cântă folk.

Ce vreau sigur pentru această toamnă: Cluj-Napoca (să vedem unde), Lehliu (evident, La Partid, doar pe album există Dragostea e un tren, piesă dedicată acestui oraș), Iași (la fel ca la Cluj). Nu știu unde și dacă se mai cântă în Suceava, să vedem dacă Craiova ne oferă un loc unde să cântăm (fanclubul tot întreabă când venim), mi-aș dori să ne întoarcem la Onești, un alt oraș unde am fost primiți excelent (dar Monica e în Portugalia…). Vor mai fi cu siguranță 2-3 concerte în București în această toamnă (probabil o Alchimie a toamnei alături de Sorin). M-ar bucura un concert la Baia Mare și/sau Sighet, dar rămâne de văzut dacă se materializează ceva, la fel pentru Constanța.

Sibiul și Brașovul sunt două răni deschise pentru mine, în primul caz nu am reușit să cânt niciodată acolo, în cel de-al doilea locurile de cântat s-au tot schimbat și în nici unul din cele în care se cântă acum nu sunt popular (asta e, nu am cum să îi mulțumesc pe toți). Le am în vedere în permanență, dar șansele sunt minime. Ar trebui să fac o lansare la Slobozia, locul unde m-am născut, dar știți foarte bine că nimeni nu e profet în țara lui. Vâlcea, Târgoviște, Călărași, Tg. Jiu, Oradea, Petroșani, Hunedoara, Deva rămân orașe în care nu am cântat niciodată, iar piața folk din aceste locuri nu pare să le facă susceptibile pentru lansare. Dar cine știe ce surpriză apare? Dar ma aștept mai curând la surprizele oferite de orașe mici, pornind de la experiențele anterioare.

Ca să vă faceți o idee cum sună un concert în trei (formula folosită în ultima vreme, în care cânt alături de Cristi Mihai și Alex Panfilov), vă invit să vedeți o mostră live, chiar din concertul de la Mediaș. Orice ajutor în materie de lansări este mai mult decât apreciată și va fi răsplătită cu discuri și poze.

2 Responses to Lansare Alchimie – unde?

  1. Natural says:

    Incercam o lansare de toamna la Craiova, stai sa ne revenim din vacante 🙂

  2. Make says:

    @Natural daca te uiti in articolul meu de azi, nici eu nu prea am stat vara asta :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *