Iker Casillas – portar de superclasa de o vesnicie

Mark Knopfler&Emmylou Harris – Why worry

23/06/2010 Comments (10) Blog

Leapsa cu ploaie

Din categoria “Hei, ce ploaie e afara!” si fredonand “Red rain is pouring down…”, m-a traznit ideea nebuna de a porni o leapsa muzicala (de, muzica e parte integranta din mine :P).

Leapsa ar fi urmatoarea: numiti 5 piese legate de ploaie care va plac atat de mult incat le fredonati ori de cate ori avem o ploaie la indemana. Si cum e frumos sa dai exemplu constructiv prin munca, iata cele 5 piese propuse de mine.

1. Peter Gabriel – Red Rain. Peter Gabriel este unul din artistii mei favoriti, iar Red rain a fost printre primele piese pe care le-am ascultat si de care m-am indragostit la prima vedere. Inregistrare din 1986, concertul pentru Amnesty International.


2. Nicu Alifantis – Ploaie in luna lui Marte. De ce? E Alifantis, e Nichita si cu asta basta.


3. Gene Kelly – Singing in the rain. Cati din noi (macar astia mai purii si cu burta) n-au fredonat macar o data, ignorand ploaia, “Singing in the rain”?

4. Creedence Clear Water Revival – Who’ll stop the rain. E cineva care nu stie macar o piesa e celor de la CCRW? Mi-e greu sa cred asta. Trupa asta nu a stiut sa compuna decat hituri – multi ar fi ales Have you ever seen the rain, dar am zis sa mai diseminez si alta piesa.


5. Milli Vanilli – Blame it on the rain. La baietii astia au fost probleme cu cine a cantat, ca ei, ca impresarii, ca altii. Pana la coada insa, ce ramane e piesa, care mie imi place mult.

Iar leapsa merge, asa de inceput, la Kidutza, Pietricel, Eftimie, Mihai Baboi, Dana IlieDan Ciulea si (pentru ca Finit Coronat Opus!) Hoinaru. Dar daca cineva se sime nedreptatit ca nu l-am pus pe lista, sa nu se jeneze si sa presteze leapsa cu voie de la mine.

10 Responses to Leapsa cu ploaie

 1. Dan Ciulea says:

  am sa o onorez maine… mersi tare mult … e faina leapsa 😉

 2. […] This post was mentioned on Twitter by Dan Ciulea, Marius Matache. Marius Matache said: Leapsa cu ploaie – http://bit.ly/bOM4zN […]

 3. no, m-am executat s? tr?i?i!

 4. dana says:

  Sir, yes, Sir, am indeplinit si eu misiunea! 😀
  http://danailie2004.blogspot.com/2010/06/leapsa-cu-ploaie.html

 5. […] in vedere ca sunt la birou, nu se pune problema de concepere de plozi … stimabilu’ folk’ist Marius Matache, so’ gandit el asa in mintea lui, sa ma provoace in a numii 5 (cinci) melodii legate de ploaie […]

 6. […] de Marius Matache, ajuns? la mine prin Dan Ciulea. E vorba de muzic? de ploaie. Leap?a asta vine la fix… […]

 7. Kidutza says:

  Sarumana! Sa nu crezi ca am uitat de ea, dar nu prea am mai avut timp sa ma apropii de pc saptamana asta. Promit solemn ca in weekend o rezolv. 🙂

 8. […] tot s-a deschis sezonul de inundatii, Make mi-a pasat o leapsa “uda”. Sa spun cinci piese legate de ploaie, pe care le fredonez […]

 9. […] vrea leap?? cu ploaie. M? execut, ce s? fac. Ordinea e […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *