Tenerife Atlantic4

În Tenerife, cu Atlantic4

La Gomera

La Gomera, pe viu

28/11/2017 Comments (0) Blog

Microfon pentru liceeni

Am avut întotdeauna o pasiune să iau tineri să cânte cu mine, fie ca parte din trupa mea, fie să cânte în concertele mele. Poate chiar o să scriu odată despre toți cei care au stat pe lângă mine, nu sunt deloc puțini, iar unii dintre ei au ajuns să cânte cu nume importante din muzica românească. Ceea ce nu poate decât să mă bucure.

E de înțeles ca după cinci licee vizitate și șase spectacole cu ei, să am mulți liceeni în vizor. Pentru ce? Habar nu am, poate pentru viitoarele festivaluri de folk, poate pentru deschiderea concertelor mele (dacă îi interesează), poate, poate… Dintre toți, cel mai mult mi-au plăcut, evident, câștigătorii – Andreea Marin și Eduard Dumitrache, de la Școala Superioară Comercială Nicolae Kretzulescu. De asemenea, cu ocazia Festivalului Chira Chiralina 2017, i-am cunoscut pe copiii de la No Name, elevi ai Liceului Teoretic Marin Preda din București.

Și m-am gândit eu așa, un pic, apoi am avut revelația: de ce să nu îi invit pe acești copii talentați în emisiunea 7 Folk de la Radio Seven de pe 30 noiembrie? De ce să nu le dăm acestor liceeni șansa să se exprime? M-am consultat și cu Robert Tache și am zis că o astfel de experiență le poate da curaj tinerilor muzicieni, așa că pentru ultima ediție din noiembrie vă pregătim o emisiune cu multă muzică live (fiecare trupă are câte 2 piese de cântat în studio).

Așadar, joi, 30 noiembrie, ora 15.00, invitații 7Folk sunt Andreea Marin și Eduard Dumitrache și trupa No Name.

Liceeni, artiști, microfon

Marius Matache, Teddy Tudoroiu și Puiu Crețu, Alina Manole, Cosmin Vaman și Andrei Păunescu, Adrian Berinde, Maria Gheorghiu, Zoltan Butuc, Nicu Alifantis si Sorin Poclitaru, Ștefan Mardale, Puiu Crețu și Teddy Tudoroiu, Ovidiu Mihăilescu. Ce au în comun artiștii enumerați? Au fost invitați – în studio sau telefonic – la emisiunea Radio Seven. Vom continua să avem, în fiecare joi de la ora 15.00, invitați în studio, cu care să povestim despre și să ascultăm muzici.

Așa cum am spus în direct, așteptăm din partea folkiștilor piese noi, pe care să le difuzăm în emisiune. Degeaba ne plângem că nu ne difuzează lumea pe radio, dacă nu facem și ceva în privința asta. 

Pe voi, ascultătorii, vă așteptăm cu propuneri de invitați, vă așteptăm să participați la concursurile noastre, să ne sunați și să povestim despre muzici. Radio Seven poate fi ascultat pe 103,4 FM (dacă sunteți din București și împrejurimi) sau online pe www.radio-seven.ro 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *