UFO

UFO la TNB

Tenerife Atlantic4

În Tenerife, cu Atlantic4

06/10/2017 Comments (0) Blog

Loredana

M-am tot gândit când m-am întâlnit, din ipostaza spectator – artist, cu Loredana și mi-am dat seama că e momentul “Steaua fără nume” din 1984, în care se “duela” cu Ramona Bădescu. Apoi Mamaia ’86, cu Mă întreb ce să fac (eram fan Marius Țeicu, pentru că mă cheamă…Marius). Era atât puțin divertisment în acea perioadă încât astfel de emisiuni erau motiv de lipit de TV, de la mic la mare. Încet-încet, încep să apară piesele de referință ale Loredanei pentru acea perioadă: Iți citesc în ochi, Zăpada palmei tale, Scrisoare simplă (toate de pe albumul Un buchet de trandafiri, pe care îl ascult și astăzi cu mare plăcere via YouTube, deși pe atunci îl aveam pe vinil) și evident Buna seara, iubito! Prezența lui Ion Caramitru și colaborarea cu Adrian Enescu (al cărui geniu aveam să îl înțeleg cu adevărat mult mai târziu) grefate pe vocea incredibilă a Loredanei au avut ca rezultat una din piesele emblematice ale muzicii ușoare românești, cu recorduri greu de egalat pentru acele vremuri (albumul Bună seara, iubito! s-a vândut în peste un milion de exemplare). Hai să ascultăm Îți citesc în ochi.

După 1990, mi-a plăcut capacitatea ei uriașă de a se reinventa, de a colabora cu artiști din zone total diferite, de la Direcția 5 la BUG Mafia, de la sonorități acustice la big band și mai târziu taraf. Aș fi zis că memoria mea nu își mai aduce aminte de piese marca Loredana după 1990, dar aș fi greșit. Tomilio, Nostalgia, O fată singură-n noapte, Diva inamorata, Ce va fi cu iubirea mea. Nu am văzut-o niciodată live în varianta cu taraf, cu proiecte de tip Agurida sau Zaraza, dar am văzut numeroase înregistrări cu aceste spectacole experimentale, știu admirația ei pentru Maria Tănase. 

LoredanaPe 10 și 11 noiembrie, Loredana pune în scenă la Sala Palatului spectacolul Ador, alături de formația Agurida și o serie de invitați – surpriză. Mă rog, pentru 10 nu prea mai sunt bilete din câte am înțeles. Nu sunt un fan al antrenorului Loredana la Vocea României, dar pot spune un lucru fără nici o ezitare și fără teama că i-aș jigni pe ceilalți trei jurați (sunt un mare fan al lui Adrian Despot, by the way): când vine vorba de cântat, în platou Lori e șefa! Demonstrată în numeroase ocazii, cel mai recent la momentul cu Tudor Chirilă de a convinge un concurent să aleagă.  Dincolo de toate, știu profesionalismul echipei sale, știu cât de atenți sunt la fiecare detaliu, știu că pregătesc un show complex pentru spectatori.

Biletele sunt disponibile la Sala Palatului, Librariile Adevarul, Mihai Eminescu, Humanitas, Carturesti, la Statia de Metro Unirii 1, in Magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Domo, Diverta, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro si online pe:  vandbilete.ro,  bilete.salapalatului.ro,  bilete.ro,  blt.roeventim.ro

Ador este despre iubire, despre emoția de dincolo de iubire, este despre a dărui și a-ți dori să lași urme frumoase în sufletul celor din jurul tău. Așteptați-vă la o întâlnire cu oamenii care înseamnă mult pentru mine, la ritmuri nebune, dar și profunde, la experiențe care ne vor purta pe toți în magie, și pe voi spectatorii, dar și pe noi, cei de pe scenă. Loredana

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *