caritabil

Eveniment caritabil – idei

Karl

10/02/2015 Comments (0) Blog

Luptă pentru viață

Se spune despre mine că sunt pe baterii, ba chiar am și unele de rezervă, altfel nu se explică faptul că pot să fac atâtea lucruri – cercetare, să cânt, să scriu pe blog, să alerg dintr-un colț în altul al țării. Sigur, e frumos, nu pot să neg asta, niciodată nu mă plictisesc, întâlnesc foarte mulți oameni interesanți, văd multe locuri superbe. Corect, dar nimic din toate acestea nu se obține fără luptă. În 37 de ani, ce am obținut ușor, fără luptă, a dispărut la fel de ușor.

Știu cum este să lupți din greu pentru ceea ce îți dorești, să întâmpini obstacole și, cu toate acestea, să mergi mai departe, dar nu pot să îmi imaginez cum este pentru acești copii care, înainte să afle ce înseamnă viața, sunt nevoiți să lupte pentru ea. Simona Halep

Vorbeam cu cineva săptămâna asta că de la o vreme ducem o viață tare încrâncenată, suntem într-o luptă continuă. Și n-am putut să îl contrazic, ba din contră. A fost suficient să mă gândesc la anul abia început, cât îmi sparg capul cu noul album, cu turneul preconizat pentru luna martie, cu contractul cu ministerul care mereu mai are câte o hibă la vreo hîrtie și tot așa. Dar fiecare din noi luptă pentru chestii mai mult sau mai puțin materiale, pentru vise, pentru a le fi mai bine. Există însă oameni care luptă pentru viața lor. Ce faci însă cu omuleții care sunt nevoiți pentru viață încă din prima zi a existenței lor? Aruncați un ochi pe filmulețul de mai sus, are mai puțin de 1 minut și veți recunoaște un sportiv foarte drag tuturor.

Din 2015, Simona Halep se alătură prin campaniei Grijă pentru copii, implementată de Salvați Copiii cu sprijinul Dorna. Și am văzut azi (n.a. marți, 10 februarie), la conferința de presă ce a anunțat această veste, ce înseamnă, din punct de vedere mediatic, un ambasador de calibrul Simonei. Practic, toată mass-media românească a participat la un eveniment pe care altfel cei mai mulți dintre ei l-ar fi ignorat.

Luptă SimonaScopul campaniei Grijă pentru copii este să contribuie la dotarea cu echipamente medicale de specialitate a maternităților din București și din țară. Din 2013, 30 de maternități (lista completă pe site-ul campaniei) au primit primit incubatoare, mese de resuscitare, aparate de ventilație. Da, știu, sunt echipamentele de bază în orice maternitate, dar încă e atât de mare nevoie de ele prin țară. Poate așa nu vom mai fi pe primul loc în Europa în ceea ce privește mortalitatea infantilă. Poate așa, copiii născuți prematuri au o șansă în plus în acea luptă nemiloasă pentru viață.

Și dacă nu știți ce să faceți cu 2% din impozitul anual, programul Salvați Copiii de reducere a mortalității infantile poate fi o variantă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *