Bloggerii, politica si atitudinea fata de ea

Cum se naste un mi…pardon, un chip :)

05/06/2012 Comments (0) Blog

M-am dat cu Ford Focus-ul cel nou

Nu imi propusesem sa fac asta, dar il stiti pe Chinezu, greu il dezlipesti de bere, mai ales cand ai Staropramen ca sponsor al competitiei, cum a fost la Medias. Drept pentru care, am fost baiat bun si i-am fost sofer in marea parte a competitiei, pe un Ford Focus oferit de Neste Automotive (sursa foto e tot la ei). Ceea ce urmeaza nu e test drive – ar fi de porc sa spun asta eu care stiu despre masini sa le incui si cam atat. Sunt doar niste pareri de sofer care cand bate ceva la masina da muzica mai tare sa nu se mai auda.

1. Sprinteneala. Foarte saritoare masinuta, ba chiar duminica, intorcandu-ma la OPEL Astra-ul meu care are 7 anisori (e bun de dus la scoala), parca nu mai semana cu ce condusesem 2 zile (nu intrebati cai putere si alte cele, ca nu stiu eu de-astea). Si eu nu sunt chiar genul sa se opreasca cu pedala in podea cand vine vorba de accelerat. La Mr Focus parea ca mai e loc destul sa apesi.

2. Spatiu. Generos pentru locurile din fata, in spate nu am stat, dar daca au incaput 3 oameni pe bancheta din spate si cu chitara mea in brate (Nebuloasa, Tudor si Diana) se cheama ca nu e chiar mititica. Chitara nu incape in portbagaj, deci daca plec in turneu cu ea, nu putem sa fim mai mult de 2 in masina, ca fata mea este model si nu sta decat intinsa la drum lung si cum are gat lung, musai. Dar au incaput in portbagaj 6 roll-up bannere, bagajele lui Cristi pentru 10 zile plecat de acasa, laptopuri, basketi si alte cele. OK, nu e masina cu care sa te muti, dar fata de B-MAX, e clar mai incapatoare.

3. Consum. Aici e mai greu sa imi dau cu parerea, dar Automarket vorbeste de un maxim de 9 l/100 km in oras si de 6 la drum intins si fara vitezomanii nefondate. Chinezu zice ca pe toata deplasarea lui de vreo 10 zile a avut un mixt de 7.5, ceea ce este exact media intre cele doua.

4. Tehnologie. Aici, dragii mosului, e de prins urechile. Eu, care provin dintr-o generatie obisnuita cu cheia in contact (pe langa cea de la gat), inca am probleme sa ma adaptez cu apasatul pe buton pentru pornitul masinii. Amuzant mi se pare si sistemul care opreste masina cand stai la semafor – noroc ca era Cristi cu mine, ca ziceam ca am stricat masina oamenilor! Pentru mine e clar, vom ajunge sa cantam la butoanele din masina, mai degraba decat sa conducem, dar na, asta e progresul tehnologiei, sa nu fim refractari.

O lista de preturi gasiti aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *