Scoala Discovery – metode alternative de transmitere a cunostintelor

Un remember cu clasa a IX-a: Leapsa

11/01/2012 Comments (0) Blog

Mai multe amanunte despre Scoala Discovery

M-am gandit dupa articolul de marti ca ar mai fi cate ceva de spus despre proiectul Scoala DiscoveryIn primul rand, ca Scoala Discovery este un proiect dedicat stiintelor – chimie, fizica, biologie, matematica, astronomie, geologie. La intrebarea unui jurnalist prezent la conferinta de lansare a proiectului referitoare la partea umanista a programelor educationale (de ex. antropologie, istorie), Mark Hollinger a spus ca alegerea a pornit de la ideea ca stiinta (in sensul de stiinte exacte) este un obiect de studiu mult mai obiectiv. Cu siguranta insa, pe viitor, programul se poate dezvolta si in aceasta zona (vezi seria de documentare dedicata celui de-al doilea razboi mondial).

Pe de alta parte, din experienta personala, va pot spune ca Romania are nevoie de o dezvoltare a aptitudinilor elevilor pentru stiintele exacte, acestea suferind un recul sever dupa 1989. Facultati precum Chimia, Biologia sau Fizica au probleme in atragerea studentilor, ceea determina lipsa specialistilor in domeniile aferente pe piata muncii. De aceea, proiecte precum Scoala Discovery sau ChemGeneration sunt extrem de utile.

Ada Roseti, director de programe pe Europa de Sud-Est, a mentionat ca foarte important va fi feedback-ul pe care elevii si mai ales profesorii il vor furniza dupa utilizarea pachetului de programe si a informatiilor oferite pe site-ul Scoala Discovery (profesorii au la dispozitie pe site ghidul profesorului si teste de evaluare pentru fiecare subiect). E posibil ca experienta practica sa duca la concluzii de genul necesitatii unei abordari modulare a anumitor subiecte sau teme (de ex. o saptamana de chimie).

Asadar, spor la invatat cu Scoala Discovery

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *