Moment

Moment oportun

Rolling Stones

Rolling Stones în viața mea

11/08/2015 Comments (0) Blog

Mărul

MărulA fost odată un om bătrân care avea o livadă, pe care o îngrijise cum știuse el mai bine înca din copilărie. Într-o bună zi, în fața curții sale se opri un copil ce se uita cu jiind la fructele din livada bătrânului. Acesta îl pofti pe copil în curte, se așezară la umbra unui copac și, oferindu-i un măr, începură să povestească. Copilul îi spuse că și-ar dori tare mult să aibă un copac al său, pe care să îl îngrijească până va ajunge să dea cele mai frumoase fructe din acel ținut.

Impresionat de bucuria cu care copilul își povestea visul de a avea copacul său, bătrânul îl luă de mână și îl duse în grădină. Acolo sădiră împreună un măr, iar grădinarul îi spuse puștiului că de azi este sarcina lui să îl ude, să îl văruiască primăvara și tot ce înseamnă grija pentru acel puiet.

La început, copilul era entuziast, iar bătrânul încerca să îl ajute cu sfaturi, ba chiar îl trimise la întâlniri cu alți oameni cu livezi, pentru a-l ajuta să învețe cât mai multe. Iar după o vreme, mărul prinse a da roade.

Ca orice copil însă, și cel din povestea noastră se plictisi de mărul primit în dar. Dădea tot mai des vina pe școală, căuta tot felul de scuze la dojana bătrânului. Acesta nu putea lăsa copacul să se usuce, așa că din când în când îl mai uda și cosmetiza, pentru a-l ajuta să rodească mai departe.

Au trecut anii, copilul crescuse, iar într-o zi veni la bătrân și îi spuse că acel copac este al lui și să nu își mai bage nasul în treburile sale, pentru că are planuri mari cu el, să îl transforme în cea mai minunată livadă care a existat vreodată. Ba chiar puse un gard în jurul copacului, pentru ca bătrânul pomicultor să nu mai poată ajunge la el.

Bătrânul se mâhni, dar, înțelept ca orice om de vârsta sa, nu îl dojeni pe tânărul antreprenor. Se întoarse la livada sa, trebăluind cu dragostea omului legat de pământ pentru vecie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *