Ultimele concerte din acest an

Acum ma credeti?

15/12/2012 Comments (1) Noutati

Medias, cetatea seculara a folkului

Aseara a inceput. Medias – Cetate Seculara 2012. Cu concurenti in medie mult mai buni ca anul trecut. Cu alti oameni noi descoperiti si pe care sa ii prezentam in Piese ce merita ascultate. Pacat ca nici un concurent din Medias, grupul Motto si Feri trebuie sa va apucati de o scoala de folk, pentru a lasa urmasi. Dupa ce m-a facut de ras in scris, Antonela mi-a adus ciocolata in dar, semn ca seria mea de articole pe tema a lasat urme in sufletul cititorilor. Sau ca fata mea arata ca si cand as avea nevoie de ceva dulce. Pentru asta insa m-a pus la treaba – interviuri, poze – le veti gasi la ea curand.

Cristina era in transa, asigurandu-se ca totul e in regula. Pe cale de consecinta, si Cristi abia respira, ca de, asa e cand ai sotie care se implica. Feri e cocotat sus la balcon, filmeaza, fotografiaza, socializeaza. La intrare, Anamaria, Diana si Alexandra sunt interfata cu publicul. Cu Virgil consemnat la sunet si care avea sa faca o treaba mai buna decat domnul de anul trecut. “Nucleul dur” al lumii folkului din Medias este pe baricade.

Mi-a fost frica sa nu ma apuce iar tusea chiar in timpul concertului. Am controlat-o atat cat a trebuit si a fost bine. Cu Dali, cu La un han, cu Imi place, cu Ninge, cu De dragul tau, cu Si totusi. Pauza vocala a fost buna, a meritat sacrificiul. A, si Colind pentru prieteni, ca altfel plecam batut de aici. Plus la after-party alte si alte piese, unele in duete, altele in trio, piese pe care nu le-am cantat de ani de zile.Medias

La Medias nu e o sala arhiplina ca la Alba, nici macar una plina ca la Braila. Dar oamenii din sala vibreaza cu tine. Oamenii ingheata alaturi de tine (apropos, a fost mult mai cald ca anul trecut, am cantat in camasa, in 2011 am inghetat cu haina pe mine). Oamenii canta alaturi de tine si asta e tot ce conteaza. Pentru ca te simti acasa.

Urmeaza ziua a doua de festival. Cu Prezidente del Juriu Vasile Mardare, cu Poesis (unii din artistii mei favoriti), cu Magda Puskas, cu Motto, cu Virgil Suciu (de aceasta data pe scena – poate stau eu la sunet – haha!).

Festivalul este organizat în coordonarea directa a Consiliului Municipal si Primariei Medias, prin Directia Municipala pentru Cultura, Sport, Turism si Tineret, în parteneriat cu Asociatia Culturala „Medias-Cetate Seculara”.

Sponsori:  Sindicatul “Transport Gaz” Medias, Contrast-Publicitate, Asociatia Dianthus Medias, Jolie, Cofetaria Raema.

One Response to Medias, cetatea seculara a folkului

  1. […] http://www.mariusmatache.ro/medias-cetatea-seculara-a-folkului/ Share this:TwitterFacebookLike this:LikeOne blogger likes this. This entry was posted in Folk and tagged Antonela Sofia Barbu, folk, Marius Matache, Vasile Mardare. Bookmark the permalink. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *