eutrofizare

Eutrofizare

Media FEM

Școala Media FEM

12/03/2015 Comments (2) Educatie si Cercetare

Medicamente miraculoase

medicamenteMedicamente miraculoase la tot pasul, care iau cu mâna, care fac minuni, asta vedem și auzim zilnic. Mai bine de jumătate din reclamele de pe radio sunt la medicamente: incontinență urinară, infecții urinare, osteoporoză, medicamente pentru memorie. Până și la RockFM e o reclamă imbecilă cu un student și-a luat toate examenele și a fost  și la chef pentru că a luat pastile de memorie. Gogule, te dezamăgesc, examenele se iau, în primul rând, învățând!

Din dorința de a atrage public, site-uri importante sau bloguri obscure dau câte un titlu de te iei cu mâinile de cap: fructul care te scapă de cancer, cum s-a vindecat o tânără de cancer doar cu apă și corcodușe, nu hrăni cancerul din tine și sunt sigur că și voi puteți fi mai inventivi decât mine. Nici nu mai vorbesc de naturiste vs. sintetice (deși în ambele cazuri, efectele pozitive sunt determinate de aceeași magică substanță activă – citește și asta), de “suplimente alimentare” (un business uriaș, între noi fie vorba). Se profită de disperarea oamenilor grav bolnavi pentru a face bani, pentru a face trafic. Chiar nu vă e un pic jenă?

National Health and Medical Research Council din Australia – leading expert body promoting the development and maintenance of public and individual health standards – s-au gândit și la medicamentele homeopate (știrea este de pe The Guardian). O altă gogoriță, dacă îmi dați voie la o părere personală. Au evaluat 225 de articole referitoare la medicamente homeopate și au declarat următoarele:

Pe baza evaluării dovezilor privind eficiența homeopatiei, NHMRC concluzionează că nu există situații ce țin de sănătatea umană pentru care să existe dovezi credibile care sa arate că homeopatia este eficientă. Link site NHMRC

Așa că înainte de a înghiți toate bălăriile, înainte de a crede toți vracii și toate balivernele de pe cine știe ce pagină web, înainte de a trata răceala cu antibiotice și cancerul cu flori de păpădie, mergeți la doctor! Dacă speranța de viață la nivel european a depășit 80 de ani e datorită medicamentelor și medicilor și instrumentelor astea de milioane de euro.

2 Responses to Medicamente miraculoase

 1. Manu says:

  Uite caz celebru de naturopatie care nu a fucntionat – http://manuelcheta.ro/2015/03/01/ce-s-a-intamplat-cu-frumoasa-care-trata-cancerul-in-mod-naturist/

  Sau despre homeopatie ( http://tehnocultura.ro/2014/05/19/tvr-in-razboi-cu-stiinta-homeopatia/ ) ori despre detox ( http://tehnocultura.ro/2014/03/22/adevarul-despre-suplimentele-pentru-detoxifiere/ ).

  Toate astea sunt amrketing stunts iar in unele cazuri e vorba de magie sau filosofie imbracata frumos in marketing pentur sanatate. Un fals care poate duce la moarte.

 2. Make says:

  @Manu scuze ca n-am raspuns, eram pe drumuri cu turneul. Aia cu detoxifierea e o minciuna gogonata clasica, te detoxifiezi dupa o cura de medicamente, dupa ce ai inhalat ceva, nu asa, de primavara, ca revizia la masina :))
  Mai multi nutritionisti au spus ca suplimentele detoxifiante sunt niste minciuni (Dr. Tivadar, daca nu gresesc)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *