JAZZ™ 2015 – recitaluri

clasic

Clasic vs. contemporan

17/06/2015 Comments (2) Blog

Meritocrație parlamentară

Stimate domnule Manolache, stimate domnule Mădălin Voicu,

meritocrațieVă spun sincer și din start că n-am vrut să scriu această scrisoare. Pentru simplul fapt că trebuie să mă cobor la nivelul dvs., de parlamentari. De ce spun asta? Pentru că această nație, pe care dumneavoastră politicienii o desconsiderați de 25 de ani, vă consideră printre cele mai joase categorii sociale. Dar ce să fac, mă obligă eticheta, deformația profesională de cadru universitar, ne-au învățat la pedagogie că un profesor adevărat trebuie să trateze în mod egal toți elevii chiar și loazele care fumează în toaletă (și ce e parlamentul decât o mare budă în care se fumează, deși, conform legii, e interzis, că e instituție publică).

Aveți perfectă dreptate, e incorect să comparăm un medic cu un parlamentar. Ce responsabilitate are medicul ăla care operează pe cord deschis, care face un transplant, care moare cu zile urcându-se într-un avion dat la casare pentru a recolta un ficat ce salvează o altă viața! Responsabilitatea e la dvs., parlamentarii, care vă riscați zilnic viața ba zburând prin cine știe ce țară exotică, ba uitându-vă la câte un pornoșag la ședințe, că nea Valerică Zgonea e plictisitor, așa este, i-o spunem și noi zilnic pe twitter când stă de vorbă cu noi. Nici nu mai zic de mersul în teritoriu, pe căldurile astea poți face ușor o insolație de nu te mai ridici veci din pat!

Vi se pare normal să primiți o indemnizație (să nu îi zicem pensie, că ne omoară poporul cu pietre!) după terminarea mandatului/mandatelor, că așa e în toată Europa. E firesc, dă-o naibii de treaba, nu știu cum de v-ați gândit până acum. Da’ dacă e așa, păi hai să le facem toate ca în Europa: ei au și autostrăzi, ei au și granturi pentru cercetare acordate pe bune și constant, ei dau și salarii decente profesorilor. Apropo, mă uitam deunăzi într-o emisiune la Antena 3 (mă pupă mama pentru asta, e fan!) și vedeam că indemnizația pleacă de la 1600 de lei. Între timp ați redus-o la 1200. Știți care e salariul meu, după 16 ani de muncă la universitate și 25 de ani de școală? 1200 lei. Suficient, băi, nene, dacă aș avea mai mult, i-aș da pe băutură!

Vorbea dl. Voicu de meritocrație în emisiune: așa e, nene, ce mai tura-vura! Știți care e meritul domniilor voastre? Că sunteți băiatul cuiva, că sunteți finul cuiva, că ați cotizat la partid sau că ați pupat partea bătătorită a vreunuia într-o funcție mai mare. Cum să fim toți egali în țara asta, d-aia au murit oameni la revoluție? Cum să mergeți cu Loganul și să vă operați în țară, alături de plebe? Nu, tăticu’ (cum zicea Nea Bachus!), vreți să vi se ducă aroma de D&G în mirosul de clor din spital, să se tocească pijamalele Armani pe paturile alea tocite de la Municipal?

Dacă vorbim de meritocrație, dacă voi sunteți în vârful piramidei valorilor acestei nații, îmi doresc să vină rușii cât mai repede, că ei au obiceiul să asasineze elitele!

2 Responses to Meritocrație parlamentară

  1. miron says:

    ţin să contrazic autorul. parlamentarii merită fiecare bănuţ,iar întreaga naţie e de acord cu acest lucru, că sltfel ar fi în stradă şi ar demonstra împotriva a încă unei caste pe care am creat-o!

  2. Make says:

    @Miron ai si tu dreptate, cumva….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *