aniversare turneu 15 ani bazez

Partenerii turneului aniversar

FANtasKIT15

FANtasKIT15

15/03/2019 Comments (0) Noutati

#MM15ani – pe ce mă bazez

Mă întreabă prietenii care nu au treabă cu industria cum fac cu concertele, cine mi le aranjează, cine le promovează etc. E simplu, dincolo de munca mea – care sunt și impresar, și manager, și tour manager, și designer și…tot așa, mă bazez pe prietenii din orașele în care ajung – pe de-o parte ca spectatori, pe de altă parte ca promotori ai concertelor mele.

aniversare turneu 15 ani bazezAnul trecut, la Cluj, Spațiu Music Pub – unde voi cânta și în acest an, pe 21 martie – a fost plin până la ultimul scaun. Pe de-o parte aveam medicii (finii și gașca lor, Narcisa și gașca ei de studenți mediciniști, Radu tot medicinist), pe de altă parte academicii (catedra de organică, catedra de anorganică, științele economice – au lipsit motivat limbile străine), plus alte grupuri mai mici. Sper să fie la fel și anul acesta. Plus că am și doi tineri artiști invitați – Șerban Goșa și Vlad Vancea.

La Baia Mare exista anul trecut Route 66 și cu ajutorul Deliei și al lui Vlad a iesit peste așteptări. Anul acesta ajung pe 22 martie în Colonello și e meritul Ancăi (cunoscută anul trecut la concert) pentru locul găsit. Tot ea este cea care mă asigură că nu vom fi doar noi doi și barmanii, deci musai să nu o contraziceți!

La Bistrița, Dan Petroșanu postează de 2 săptămâni zilnic câte o piesă de-a mea, cred că nici mama nu dă share pieselor mele cu așa patos. Așa că măcar de răul lui trebuie să veniți, altfel nu scăpați de mine! Plus fetele din prefectură – XOXO, Miha și Bianca!, plus Panfi de care n-a scăpat nici un folkist vreodată. Aici a fost cu peripeții, concertul programat în Corso Pub a trebuit să fie mutat, doar că BCDC (Barza Chioară Dumnezeu Cuib), am reușit un upgrade și ne-am mutat în Sinagoga din Bistrița, unde vă aștept pe 23 martie.

La Onești ușa a fost deschisă de Monica (pupix, Moni, pe-acolo, prin țările calde, pe unde ești!), iar acum Alin ține piciorul în ușă și mereu sunt tare frumos primit la Biblioteca Municipală “Radu Rosetti”, cu ajutorul lui Ionuț, directorul bibliotecii care are o activitate culturală intensă și de invidiat. Pe 27 martie vă aștept la, probabil, singurul concert total neamplificat din turneu, cu Radu Comănescu în calitate de invitat.

Pe profesorul Ianoș îl știu de 10 ani cred, de pe vremea festivalului Menestrel în Munții Dorunei, e prima oară când nu cânt la Suceava în Fierărie, am zis să mai schimb un pic aerul, dar sigur mă opresc dupa concert la o gustărică de post (riiiight!) la băieți. Suceava rămâne specială, e primul oraș din afara Bucureștiului în care am cântat singur, așa că pe 28 martie mă voi simți ca acasă, mai ales ca eu, cu 20 de ani în universitate, voi cânta…la Universitate (Auditorium Joseph Schmidt).

Concertul de la Siret de pe 29 martie de la Casa de Cultură “Mihai Teliman” este posibil datorită lui Ioan Mateiciuc, cu care, la fel, mă cunosc de 10 ani, de la prima tabără de la Calafat la care am ajuns. N-am mai ajuns la Siret din 2012, mă bucur tare să mai dau o tură pe la marginea hărții. 

Ultimul pe listă azi este spectacolul din Dorohoi de pe 30 martie. La ce frumos a ieșit concertul de anul trecut, nici nu concepeam să nu ajung și aici cu turneul aniversar și le mulțumesc pentru încredere prietenilor de la Asociația Integritas, cu Alex în frunte, pentru ajutor și pentru curajul de a ne muta în Sala Teatrului. Și aici am doi tineri invitați – Teodor Ștefan și Petra Cozma.

Ei sunt oamenii pe care mă bazez (mai urmează un episod, cu siguranță, pentru că mai sunt concerte, realizate tot cu ajutorul prietenilor) și cărora le mulțumesc din tot sufletul pentru ajutor, pentru eforturi, pentru că își aduc prietenii (uneori cu forța) la concerte, că dau de veste și fac diligențe. 

Sponsor principal al turneului: Jameson

Parteneri: Radio România Cultural, Aqua Carpatica, Kooperativa 2.0., ForeverFolk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *