Alde Noi

Alde Noi

Alchimie coperta lansare azi plouă Londra ales sânge

1 an de Alchimie

09/05/2017 Comments (0) Noutati

Motzu’ Pittiș

Motzu’ a fost, din punctul meu de vedere, motorul renașterii mișcării folk în România, paralizată după 1990 de “accesul liber la muzici” și de noile paradigme din industria muzicală aflată la începuturile ei la noi în țară. Inițial împreună cu Mircea Vintilă, prin albumul lor Nu trântiți ușa!, apoi cu Pasărea Colibri, a readus folkul în atenția publicului.

Motzu' PittișPentru mine personal, povestea cu Motzu’ Pittiș începe în primăvara lui 1996, cu un concert Pasărea Colibri în Disco Ring Slobozia. Nu dădea autografe, dar mi-a strâns mâna și am fost al naibii de mândru. Mai târziu, prin 2006, ne-am reîntâlnit în biroul său de la Radio 3 Net, funcția îl obliga să…dea autografe pe bonurile de acces în clădirea SRR, iar Marcel Platon mă luase de-o aripă să mergem împreună. Era intrarea mea în grupul chaterașilor Radio3Net, ziua începea cu matinalul rock al lui Marcel, iar Motzu’ era mereu prezent online cu ID-ul Dylan. Motzu’ și dragostea sa pentru Bob Dylan…

Ultima oară pe scenă cred că a fost la petrecerea de 2 ani de Radio 3Net, în Club Spice. Pe scenă se dăruia total, era imperial, iubea muzica din tot sufletul și mereu îmi vor răsuna în minte vorbele sale “am cântat Dylan pentru că nimeni nu o făcea!”.

Așa cum am spus cu fiecare ocazie, lui Motzu’ îi datorăm, indirect, și existența ForeverFolk, pentru că în grupul de chaterași ne-am cunoscut și tot acolo ne-a venit ideea de a face un site dedicat folkului.

Așa că să nu vă mire faptul că am emoții pentru recitalul nostru de vineri, mai ales când mă uit pe cine avem alături în cele trei zile de festival. Formula de concert îi include pe Cristi Mihai (nai, voce), Alex Panfilov (chitară electrică), Berti Barbera (percuții) și Gabi Nistorescu (clape). Recitalul nostru începe undeva în jurul orei 18:15 și va include piese de pe Alchimie, am așa rar ocazia să cânt cu band complet încât vreau să mă bucur de ei. 

La Tecuci, pe 19 mai

Pe 19 mai ne vedem la Tecuci, nu voi cânta (sper că s-au liniștit oamenii care au o grijă că merg prea des acolo), ci voi face parte din juriul celei de a 2-a ediții a Folk Minor Fest. Dar e un bun prilej să mă reîntâlnesc cu prietenii și fanii din Tecuci, dar și de pe traseu (mă văd des cu fani la câte o cafea pe la Focșani, pe la Bacău sau Roman). Așa că dați un semn dacă sunteți prin zonă.

Noile tricouri pentru ALCHIMIE

Am promis ca odată cu aniversarea a 1 an de la momentul lansării albumului Alchimie vin cu modele noi de tricouri. Nu mă așteptam la o reacție așa bună, e semn că vă plac noile modele, iar cum vor urma multe drumuri prin țară, încerc să le și livrez personal. Aveți mai jos cele trei modele, dacă aveți vreo idee anume, o putem pune în practică dacă este rezonabilă. Comenzi prin e-mail (make2000[at]gmail[punct]com) sau direct la producător, Arena Magazin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *